Beef en Steak

hoe gaan we dit varkentje wassen?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Leo
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

Leo

Forum Meubilair
Berichten
11.344
as zaterdag heb ik een feestje en daarvoor bij Beef & Steak dit speenvarken gekocht.

IMG-20121030-00485.jpg


Ik heb van Dominique al een paar ideeen gekregen om hem te rubben,
Als er mensen zijn die hier ook ideeen bij heeft laat het maar graag horen.
Zaterdag gaat ie in ieder geval aan het spit
 
wow! dat ziet er goed uit.. Staat ook nog op mijn lijstje zo'n varkentje!
Ben heel benieuwd wat je ermee gaat doen.

Ga je volgen..
 
Ik kwam deze vandaag tegen,en sprak mij wel aan.

3 Limoenen, gehalveerd
1 Speenvarken van ca. 5-7 kg
18 gepelde Knoflookteentjes
2 Eetlepels Oregano
60 gram Kappertjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepe zout
1 theelepel verse, zwarte peper
1 theelepel currypoeder
1 kleine appel
waterkers en kumquats voor de garnering

Hulpmiddelen

Barbecue met spit.

Voorbereiding

BBQ voorverwarmen op 180 graden

Bereidingswijze

1) Wrijf het speenvarken in met de limoenen en het sap hiervan.
2) Kerf de rug en de flank van het varken voorzichtig in met een scherp mes. Ongeveer 0,5 tot 1 centimeter diep, behalve in de kop. Snij 5 teentje knoflook in kleine stukjes en doe deze in de inkepingen.
3) Snij de overige knoflookteentjes zeer fijn en meng dit met de rest van de ingredi?nten in en kom. Wrijf de helft van dit mengels in de inkepingen en de andere helft over het vel van het speenvarken.
4) Plaats het varken gedurende 24 uur, afgedekt, in de koeling.
5) Verwarm de BBQ voor op 190 graden Celsius
6) Zet het varken gedurende 30 minuten in een grote ovenschaa of spitl in de BBQ en verlaag de temperatuur na 30 minuten tot 175 graden Celsius. Laat het varken gedurende 3,5 uur doorgaren. Controleer de temperatuur in de bil van het varken. Deze moet minimaal 68 graden Celsius zijn of er moeten heldere sappen uitlopen wanneer er in geprikt wordt.
7) Leg het varken op een grote schaal en doe de kleine appel in de mond.


Bron:Beef&steak.
 
Past zo'n varkentje aan een OTG met spit?
 
MrMannetje zei:
Past zo'n varkentje aan een OTG met spit?

als het goed is wel, hebben ze mij verteld bij Beef & Steak, hij moet daar bij mij ook aan  :D
 
Dat lukt wel,pootjes beetje vouwen.
Komt goed.
 
Heeeee? Leo wat goed man.  :)
Ben erg benieuwd hoe dat gaat verlopen (hij staat immers ook op mijn lijstje)

Mooie uitdaging.  :)

Hoe lang schat je dat je aan tijd nodig hebt ?

Mac
 
Mac zei:
Heeeee? Leo wat goed man.  :)
Ben erg benieuwd hoe dat gaat verlopen (hij staat immers ook op mijn lijstje)

Mooie uitdaging.  :)

Hoe lang schat je dat je aan tijd nodig hebt ?

Mac

ja, hele mooie uitdaging.
Ik schat dat ie een uurtje of 5 aan het spit zal hangen, bij 63 graden moet ie er in ieder geval af
 
Wauw! Ben heel benieuwd..
 
Als je de mogelijkheid hebt zou ik hem injecteren. Zwoerd is een behoorlijke blokkade voor kruiden. Dat trekt echt niet snel door.
Bovendien houd je hem dan lekker sappig vooral de ham en de filets.
Van de kruiden die je wilt gebruiken kun je makkelijk even een brine koken die je kun injekteren.
 
Stoer hoor!! Leo goes Whole Hog :D
 
Bert zei:
Als je de mogelijkheid hebt zou ik hem injecteren. Zwoerd is een behoorlijke blokkade voor kruiden. Dat trekt echt niet snel door.
Bovendien houd je hem dan lekker sappig vooral de ham en de filets.
Van de kruiden die je wilt gebruiken kun je makkelijk even een brine koken die je kun injekteren.

als ik hem aan de binnenkant ga kruiden en dan tijdens het grillen ga sprayen Bert?

en als ik hem injecteer, moet ik dat zeker van binnen uit doen en de huid niet lek prikken?
 
Zo dat is een leuk projectje, ik ben benieuwd of ie inderdaad op je grillspit past.

Eigenlijk vind ik dit wel een badge waard!

Ik ga dit met gepaste eerbied volgen.
 
Ik ga dit ook zeker volgen... Geeft toch wel een beetje een oergevoel, zo'n varkentje op een spit :D
 
ik ga mijn best doen er iets moois en lekkers van te maken, ik zal wel zorgen dat er een hoop foto's van gemaakt worden
 
Terug
Bovenaan Onderaan