BasBQ
Beef en Steak

Hoe een T-bone steak bereiden van 500gr

 

heroldvd

Sprokkelaar
Berichten
29
Hoe kan ik het best me T-bone steak van 500gr bereiden heb er 4 van.
Wel of niet kruiden/marineren en zo ja met wat.
Welke temperatuur van de bbq. En welke kern temperatuur.
Eventueel nog verder tips zijn altijd welkom.

Alvast bedankt.

Herold
 
een t-bone doe je direct garen boven de briketten.
als je vocht druppeltjes ziet op de steak is het tijd om hem om te draaien.

ik doe er zelf tijdens het grillen nooit kruiden op, achteraf misschien iets zout en peper.
 
Ok? dank je wel. weet je ook op welke temperatuur ongeveer en welke kerntempratuur.
 
gloeiende gloeiende heet  ;)
 
Hoe dik is je t-bone, dat is eigenlijk bepalend voor de methode voor mij.
 
noskos zei:
Hoe dik is je t-bone, dat is eigenlijk bepalend voor de methode voor mij.
500 gram is niet zo dik denk ik. Cm of 1 1/2?
 
Dan zou ik mijn BBQ mega heet stoken en even om en om, minuutje of 3 per kant. Alles langer en hij is te ver door. Eigenlijk is het te dun voor zo'n mooi stukje vlees.
 
Terug
Bovenaan Onderaan