- Berichten
- 12.002
Een klassieker uit Texas, in het midden van de staat heb je de regio die ze Hill Country noemen vanwege de heuvels daar. De plek waar de Duitse en Oost-Europese immigranten neerstreken. Die begonnen hun Meat Markets, gewoon grote slagerijen en van de afsnijdsels maakten ze worsten die ze rookten. De slagerijen werden restaurants en de worsten staan daar nog steeds op het menu. Veel van de bekendste BBQ restaurants zitten in deze regio, denk aan Salt Lick, Kreuz Market, Smitty's en Black's. Worst is naast Brisket ??n van de Texaanse barbecue gerechten.
E?n van de dingen die anders is aan deze worsten is dat er een deel rundvlees in gaat. Ik heb geprobeerd deze worst na te maken. Qua smaak was hij erg lekker, maar hij was droog. Dat heeft vast te maken met het feit dat mijn rundvlees vrij mager was en het varkensvlees niet zo heel vet.
Heb ook geleerd dat het in je eentje niet zo makkelijk is. Dat ik die rondjes niet goed voor elkaar krijg en dat een stopbus heel handig is voor het vullen, met mijn elektrische vleesmolen is het toch een aardige strijd...
E?n van de dingen die anders is aan deze worsten is dat er een deel rundvlees in gaat. Ik heb geprobeerd deze worst na te maken. Qua smaak was hij erg lekker, maar hij was droog. Dat heeft vast te maken met het feit dat mijn rundvlees vrij mager was en het varkensvlees niet zo heel vet.
Heb ook geleerd dat het in je eentje niet zo makkelijk is. Dat ik die rondjes niet goed voor elkaar krijg en dat een stopbus heel handig is voor het vullen, met mijn elektrische vleesmolen is het toch een aardige strijd...