BasBQ
Beef en Steak

High&slow Butcher boys bootcamp Picanha

 
 
 

Carnao

Pitmaster
Berichten
652
Zullen we een Barbecue workshop volgen zeiden ze op het werk. Natuurlijk zei ik. Leuk.
Waar dan vroegen ze vervolgens? Nou ik ken er wel een zei ik. Ik bestel daar ook altijd mn vlees en ben daar heel erg tevreden over.
En een geweldig leuke workshop was het. Erg leuk voor de beginnende Q'er vooral waar de basis besproken werd en alles direct geproefd kon worden. Zelf heb ik er niet veel geleerd maar daarom was ik er ook niet. Maar wel iets geproefd. De picanha OMG......
Normaliter maak ik daar altijd beef jerkey van. Maar nu werd het slow & sear klaargemaakt onder mn neus. En de sear gebeurde op een geweldige braai die er prachtig uitzag vanwege de patina.
Ge?nspireerd ben ik vandaag meteen zelf aan de slag gegaan met de picanha die ik na de workshop mee had genomen. 

Een beetje zout op de fat cap. 150 graden indirect tot een kern van 50 graden. Daarna even boven de kolen "affakkelen".
In 1 woord geweldig wat hebben we lekker gegeten. On the side hadden we zoete aardappelen en groene asperges beide natuurlijk ook van de Q. Er is nog een klein stukje van de picanha over, dat gaat morgen op een pistolet met wat barbequesaus. Ik kan niet wachten.

Al met al een workshop om aan te bevelen.

O en als je tijdens de workshop de pitmaster de site vaak genoeg laat noemen dan krijgt ie een biertje ;)
Wordt ie blij van :)
80702135ce627e17f3e7f5ab86bd20ee.jpg
99392f72db4eba446ce62f1e97ce5524.jpg
5b8a9ffdda06cd5c3c5b270781455b1d.jpg
d89113c1874e99f59bbc253e467211e1.jpg
311c269dbe2682b977ff479c49e2e55c.jpg
cbbfbc4caaab55bb3ae99be9fc173922.jpg
cb09e8ca186439f0f84e7fe39195cbbd.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Gezellig!
 
Harry is de verspreider van het bbq virus :) Leuke workshops zijn dit idd
 
Terug
Bovenaan Onderaan