- Berichten
- 137
Mijn KJ Classic heeft een gietijzeren kolenrooster, net als de meeste andere kamado's. Degelijk, maar de gaatjes zijn klein en gaan snel dicht zitten met brokjes houtskool waardoor de luchttoevoer vermindert en de as lastig is te verwijderen. Daar zijn meerdere oplossingen voor zoals de kick-ash basket maar dat is een prijzig ding.
Ik vond een goed alternatief: https://www.high-que.com/Stainless-High-Heat-Charcoal-Fire-Grate-Upgrade-for-Kamado-Joe-Classic--10-dia_p_32.html
Deze is net zo groot als het originele rooster, maar heeft een veel betere luchtdoorlaat. De as valt er makkelijker doorheen en je bent ook meteen af van het kleine gruis. Bovendien brandt de houtskool sneller en is de temperatuur beter te regelen.
Ik vond hem bij: https://www.amazon.de/Edelstahl-anthrazit-Feuerrost-Upgrade-Classic/dp/B00J95T96S voor ? 35,00 maar zo te zien had ik de laatste
Het zal dus even zoeken zijn waar deze te koop is.
Over de levensduur kan ik nog niets zeggen na 1 sessie maar het rooster voelt erg degelijk aan.
En hij is ook leverbaar voor andere kamado's.
Ik vond een goed alternatief: https://www.high-que.com/Stainless-High-Heat-Charcoal-Fire-Grate-Upgrade-for-Kamado-Joe-Classic--10-dia_p_32.html
Deze is net zo groot als het originele rooster, maar heeft een veel betere luchtdoorlaat. De as valt er makkelijker doorheen en je bent ook meteen af van het kleine gruis. Bovendien brandt de houtskool sneller en is de temperatuur beter te regelen.
Ik vond hem bij: https://www.amazon.de/Edelstahl-anthrazit-Feuerrost-Upgrade-Classic/dp/B00J95T96S voor ? 35,00 maar zo te zien had ik de laatste

Het zal dus even zoeken zijn waar deze te koop is.


Over de levensduur kan ik nog niets zeggen na 1 sessie maar het rooster voelt erg degelijk aan.
En hij is ook leverbaar voor andere kamado's.