- Berichten
- 20.858
Laatst had ik een feestje en was het idee om Giros te maken aan het spit.
Door de slechte voorbereiding en regen is dat eigenlijk niet gebeurd.
Vandaag was de herkansing voor een feestje van een vriend.
5 kilo giros gehaald bij de groothandel
Duurt een goede twee dagen om te ontdooien,maar dat wist ik van de vorige keer.
Heb een split grill opstelling in het ei proberen te maken.
En daarna het vlees keurig aan het spit en het ei op 200C
En dan is het wachten tot de buitenkant gaar is.
Spies eraf en de buitenkant eraf snijden.
De giros in een bak om warm te houden op de Treager.
En dat herhaalt zich dan een aantal keer
Totdat de vleespennen niet mee in het vlees zitten en het vlees dus niet meer draait. Dat laatste gedeelte nog even een tik in de pan gegeven om boven de 70C te komen.
Nu is het opgehaald. Straks een lekkere Griekse pita met Giros.
Ben bijna drie uur in de weer geweest, het is dus niet zo snel. Je zou de lapjes ook los kunnen grillen en dan in reepjes snijden, zoals beschreven op de site van Dennis, maar dit heeft ook wel wat.
Bedankt voor het kijken.
Door de slechte voorbereiding en regen is dat eigenlijk niet gebeurd.
Vandaag was de herkansing voor een feestje van een vriend.
5 kilo giros gehaald bij de groothandel
Duurt een goede twee dagen om te ontdooien,maar dat wist ik van de vorige keer.
Heb een split grill opstelling in het ei proberen te maken.
En daarna het vlees keurig aan het spit en het ei op 200C
En dan is het wachten tot de buitenkant gaar is.
Spies eraf en de buitenkant eraf snijden.
De giros in een bak om warm te houden op de Treager.
En dat herhaalt zich dan een aantal keer
Totdat de vleespennen niet mee in het vlees zitten en het vlees dus niet meer draait. Dat laatste gedeelte nog even een tik in de pan gegeven om boven de 70C te komen.
Nu is het opgehaald. Straks een lekkere Griekse pita met Giros.
Ben bijna drie uur in de weer geweest, het is dus niet zo snel. Je zou de lapjes ook los kunnen grillen en dan in reepjes snijden, zoals beschreven op de site van Dennis, maar dit heeft ook wel wat.
Bedankt voor het kijken.