- Berichten
- 1.937
Deze stond al op mijn verlanglijstje toen ik de versie van @noskos had gezien op zijn blog in 2020.
Echter was ik hem een beetje vergeten, wat stom want dit is ontiegelijk lekker
Gelukkig werd mijn geheugen weer opgefrist door Genootschaps-lid @Steen die deze 3 weken geleden hier ook al plaatste.
Er lag nog een waardebon van Beef & Steak hier in een laadje te verstoffen, dus hiermee oa een hele mooie USA grainfed Chuck Roast besteld.
Filmpje van noskos (Mississippi-stijl pulled beef uit de Dutch Oven) nog even bekeken https://www.bbq-nl.com/pulled-beef-uit-de-dutch-oven/
waar ook het linkje staat naar het filmpje van Malcom Reed (Mississippi PoBoy)
Vlees licht gekruid met Fleur de Sel en Lampong zwarte peper Barbecue op 135 graden C. 2 blokjes appel rookhout van ieder 20 gram, toen mocht de Chuck Roast 2 uur indirect op de BBQ.
Vervolgens mocht de chuck roast in de French-Oven
met de juspoeder, ranchdressingpoeder, ingelegde groene pepertjes + 2 EL. opgietvocht en 1 stick boter
Deze mocht nog 3 uur sudderen. (na 2 uur een check gedaan en nog te taai, na 3 uur botermals)
1 stick boter = 113 gram.
Pullen ging super makkelijk zonder problemen met 2 vorken uit elkaar kunnen trekken wat van de jus toegevoegd en de pepertjes fijngesneden erdoor op een vers stokbroodje met wat plakjes jong belegen kaas. In het filmpje van Malcom viel mij op dat dat hij plakjes kaas op het stokbrood deed, dit deed hij niet alleen voor de smaak maar ook om te voorkomen dat de jus in het vlees het broodje sompig maakt.
Wat is dit geweldig lekker, ik heb me ervan moeten weerhouden om het restant van de Jus in een kommetje als dipsaus te gebruiken.
Dit is een blijvert!
Echter was ik hem een beetje vergeten, wat stom want dit is ontiegelijk lekker

Gelukkig werd mijn geheugen weer opgefrist door Genootschaps-lid @Steen die deze 3 weken geleden hier ook al plaatste.
Er lag nog een waardebon van Beef & Steak hier in een laadje te verstoffen, dus hiermee oa een hele mooie USA grainfed Chuck Roast besteld.
Filmpje van noskos (Mississippi-stijl pulled beef uit de Dutch Oven) nog even bekeken https://www.bbq-nl.com/pulled-beef-uit-de-dutch-oven/
waar ook het linkje staat naar het filmpje van Malcom Reed (Mississippi PoBoy)
Vlees licht gekruid met Fleur de Sel en Lampong zwarte peper Barbecue op 135 graden C. 2 blokjes appel rookhout van ieder 20 gram, toen mocht de Chuck Roast 2 uur indirect op de BBQ.
Vervolgens mocht de chuck roast in de French-Oven

Deze mocht nog 3 uur sudderen. (na 2 uur een check gedaan en nog te taai, na 3 uur botermals)
1 stick boter = 113 gram.
Pullen ging super makkelijk zonder problemen met 2 vorken uit elkaar kunnen trekken wat van de jus toegevoegd en de pepertjes fijngesneden erdoor op een vers stokbroodje met wat plakjes jong belegen kaas. In het filmpje van Malcom viel mij op dat dat hij plakjes kaas op het stokbrood deed, dit deed hij niet alleen voor de smaak maar ook om te voorkomen dat de jus in het vlees het broodje sompig maakt.
Wat is dit geweldig lekker, ik heb me ervan moeten weerhouden om het restant van de Jus in een kommetje als dipsaus te gebruiken.
Dit is een blijvert!