Beef en Steak

Hier ook 1e keer pulled pork

 
 

erik_schreurs8

Pitmaster
Berichten
836
Voorbereidingen getroffen om morgen pulled pork te gaan maken volgens wedstrijd recept van Noskos
e315571d3c4f76441de3adf300635112.jpg
125cf14059964619521cdb64ac29ddb5.jpg
803665deddec08634e53fa4d452f7929.jpg


Is de snake lang en dik genoeg zo ?
En kan ik hier ook droge appelsnippers op leggen voor de rooksmaak ?
5c37382aa8e6cb3c14acdc0a522884e8.jpg

En...we zijn los
135281421cfd9f40323d5f3fe6b77408.jpg

Na 4,5 de 74gr aangetikt ingesmeerd met de glaze op naar de volgende 2 uur
ca435b5f43cf3ed10e9d1ab3f363e09a.jpg
49f4ac7765f2b1c0d68e01304c845295.jpg


Twee uurtjes in glaze gezeten
21e3b4b8ceeb6c7944977a5dd1f7d45b.jpg

Niet helemaal de donkere bark als gehoopt maar nu in gepakt en wacht op de 88 gr

En daar is de 88 gr uitgepakt en weer in gepakt voor een uurtje rust
De geur is fenomenaal !!
7f1955276b493375d0f3527b3dda9ec2.jpg
 
ErikSchreurs zei:
Is de snake lang en dik genoeg zo ?
En kan ik hier ook droge appelsnippers op leggen voor de rooksmaak ?
Ik zou de snake 3/4 rond leggen. Als de PP klaar is kun je de briketten die ontstoken zijn gewoon weer in de doos doen. De houtsnippers kunnen er gewoon bovenop.
Veel succes morgen!
 
Spannend zo'n eerste keer! En ook een feestje! Succes.
 
Succes!
 
altijd spannend je eerste pp, heel veel succes morgen
 
Leuk hoor zo'n eerste keer. En zoals Ceriel zegt beter te veel kooltjes dan te weinig.
Veel suc6 morgen en maak je maar geen zorgen, aan je voorbereidingen kan het in ieder geval niet liggen. ;)
 
Veel plezier morgen!
 
Ik heb over de gehele snake wat rook hout gelegd heeft dit eigenlijk wel nut is het niet zo dat als het vlees er net op ligt de rook erin moet trekken ?


 
ErikSchreurs zei:
Ik heb over de gehele snake wat rook hout gelegd heeft dit eigenlijk wel nut is het niet zo dat als het vlees er net op ligt de rook erin moet trekken ?

De rook trekt er in tot ongeveer 45-50 graden. Heeft wel degelijk zin dus.
 
Ah oke super bedankt voor je antwoord

Heb net na 2,5 uur even gespiekt onder het deksel en zit nu op 50 graden
 
Die ziet er heerlijk uit!

ErikSchreurs zei:
Had hij voor de donkere bark er nog langer op gemoeten ?
Nee, kleur van je brak wordt bepaald door de rub, glaze en temperatuur. Gaar is klaar.

Je mag in het vervolg de foto's gewoon in een reactie plaatsen, dus onderaan de post. De meesten van ons bekijken de laatste reacties vanaf laatst gezien, je hoeft dan niet meer terug te scrollen naar het begin om nieuwe foto's te zien.
 
21d3bda4feb965f39cc1dab23ce45629.jpg
65765da14c827cf041539abb5cd6cf14.jpg
38a7182d60792c429c3e9a0da54db908.jpg

Pullde niet zo makkelijk als verwacht her en der een droog stuk maar wat een smaak zeg heerlijk !!

In totaal 8,5 uur bezig geweest snake heeft het perfect volgehouden in het begin 1 uitschieter naar 130 gr voor de rest netjes tussen 115 en 120 gr weliswaar met schuiven vol open misschien extra rij kolen erop leggen ?

Bedankt voor het kijken en de reacties !!
 
wouw hee, wat een prachtig resultaat, dat ie wat moeilijk uit elkaar te trekken was, komt misschien dat ie nog niet overal even gaar was, een volgende keer zou je met een thermapen even op een paar plakken kunnen meten, maar de smaak zal er zeker niet minder om zijn,
gefeliciteerd met je stikkertje  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan