Hey BBQ-ers,
Na wat rondneuzen op internet naar juiste DIY idee/projecten, kwam ik vaak in dit forum terecht. Dus vandaag maar ook ingeschreven en wellicht ideeen te kunnen delen
Dus.. Ik ben Kevin, bezit van een landmann black pearl en later ook nog een landmann egg mini (actie bij lidl) erbij gehaald voor low and slow om te experimenteren.
Jaartje terug was ik voor werk naar mijn hoofdkantoor in texas geweest en toen kwam ik in aanraking met low & smoke BBQ. Meer lekker uiteten ipv zelf bereiden.
In de covid19 periode kon het helaas niet meer, maar besefte dat ik nog een egg in huis had. Egg heb hooguit 2x gebruikt als direct bbq. Dus mooie tijd om te verdiepen.
Begon met zoeken naar plate-setter en kwam uiteindelijk met een gietijzer pan. Egg is vrij klein en laag, dus had ik een meubel nodig. Door tuin met veel kinderspullen kwam de keuze voor ikea roltafel en gelijk aangepast.
Afgelopen maanden heb ik 2x spareribs gemaakt, het wordt steeds beter, maar niet nog op gewenste niveau. En gister voor het eerst pulled pork. Smakelijk maar was met moeilijk te pullen. Issue met temperatuur, bleek hangen op 150 ipv gewenste 120 graden.
Vooral op temperatuur regelen is niet zo makkelijk dan de gevolgde online-workshops.
Nog veel te leren... en hopelijk ook van jullie
Na wat rondneuzen op internet naar juiste DIY idee/projecten, kwam ik vaak in dit forum terecht. Dus vandaag maar ook ingeschreven en wellicht ideeen te kunnen delen
Dus.. Ik ben Kevin, bezit van een landmann black pearl en later ook nog een landmann egg mini (actie bij lidl) erbij gehaald voor low and slow om te experimenteren.
Jaartje terug was ik voor werk naar mijn hoofdkantoor in texas geweest en toen kwam ik in aanraking met low & smoke BBQ. Meer lekker uiteten ipv zelf bereiden.
In de covid19 periode kon het helaas niet meer, maar besefte dat ik nog een egg in huis had. Egg heb hooguit 2x gebruikt als direct bbq. Dus mooie tijd om te verdiepen.
Begon met zoeken naar plate-setter en kwam uiteindelijk met een gietijzer pan. Egg is vrij klein en laag, dus had ik een meubel nodig. Door tuin met veel kinderspullen kwam de keuze voor ikea roltafel en gelijk aangepast.
Afgelopen maanden heb ik 2x spareribs gemaakt, het wordt steeds beter, maar niet nog op gewenste niveau. En gister voor het eerst pulled pork. Smakelijk maar was met moeilijk te pullen. Issue met temperatuur, bleek hangen op 150 ipv gewenste 120 graden.
Vooral op temperatuur regelen is niet zo makkelijk dan de gevolgde online-workshops.
Nog veel te leren... en hopelijk ook van jullie