- Berichten
- 537
Ik lees hier regelmatig dat veel mensen hun rookhout eerst weken in water.
Echter als je hout nat maakt dan brandt het niet. En rookt het dus ook niet. Ergo alleen droog hout zal roken. Althans, bij nat hout heb je al direct wel 'rook' maar dat is eigenlijk gewoon waterdamp.
Als je hout dus nat maakt en je gooit het op de kolen, zal het water eerst verdampen tot het hout droog is. En daarna krijg je rook.
Misschien maak ik een grote denkfout, en dan hoor ik het graag, maar dan heeft natmaken toch eigenlijk geen enkel nut?
	
		
			
		
		
	
				
			Echter als je hout nat maakt dan brandt het niet. En rookt het dus ook niet. Ergo alleen droog hout zal roken. Althans, bij nat hout heb je al direct wel 'rook' maar dat is eigenlijk gewoon waterdamp.
Als je hout dus nat maakt en je gooit het op de kolen, zal het water eerst verdampen tot het hout droog is. En daarna krijg je rook.
Misschien maak ik een grote denkfout, en dan hoor ik het graag, maar dan heeft natmaken toch eigenlijk geen enkel nut?
 
	 
			 
			 
 
		
 
 
		 ) in de smokerbox. Plaatste die vervolgens op een flavoriser bar en na verloop van tijd ging het enorm roken. Echter dat roken was na max 10 minuten voorbij. Tegenwoordig maak ik van een stuk dik alufolie (enig keren gevouwen) een deksel die ik goed over de bovenkant van de smokerbox heen vouw en maak daar 1 gaatje in. Door dat kleine gaatje komt uiteindelijk de rook, en nu duurt het roken meer dan 30 minuten.
  ) in de smokerbox. Plaatste die vervolgens op een flavoriser bar en na verloop van tijd ging het enorm roken. Echter dat roken was na max 10 minuten voorbij. Tegenwoordig maak ik van een stuk dik alufolie (enig keren gevouwen) een deksel die ik goed over de bovenkant van de smokerbox heen vouw en maak daar 1 gaatje in. Door dat kleine gaatje komt uiteindelijk de rook, en nu duurt het roken meer dan 30 minuten. 
 
		