Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is ze dan toch gelukt.
Ik ging even de fout in, waardoor ik bang was dat het allemaal de mist in zou lopen.
Toen de kalkoen de 69,7 gr had bereikt, dacht ik, dat ik het met de resterende kooltjes wel zou kunnen redden (niet dus :-[)
De temp van de dome stortte in, en de temp van de kalkoen begon terug te lopen naar 67,5 gr
Het duurde te lang om de bijgevulde kooltjes weer aan te krijgen (achteraf gezien, was het in deze situatie beter geweest, om de starter erbij te halen, maar goed, dat is achteraf :-[)
Ik had ik dit niet gedaan, omdat af en toe zo hard waaide dat dit waarschijnlijk toch niet zou lukken.
Nadat eindelijk de temp weer begon de stijgen, heb ik haar bij zo'n 77 gr van de Q afgehaald.
Ik moet zeggen, dat ze er wel erg donker uit zag, en ik was dan ook bang dat ze uitgedroogd zou zijn, maar ik moet zeggen dat dat (dankzij de brine, denk ik dan maar zo) gelukkig niet het geval was "Halelua
"
De temp van de dome heeft zo tussen de 120 - 150 gr geschommeld.
Ze heeft er uiteindelijk zo'n 3 á 4 uur opgelegen (incl de verloren tijd door de temperatuurdip).
Als rookhout heb ik appel gebruikt.
De smaak zou ietsje beter kunnen, maar was zeker niet slecht (had net te weinig verse gemberwortel op voorraad)
Zeker voor herhaling vatbaar ;D ;D
Daarbij hebben we D3xstars Aardappel-Fetta pannetje gemaakt (erg smakelijk ook)
Grtn
Marcel