- Berichten
- 3.287
Mijn schoonvader en goede vriend, zei tegen mij dat het hem wel leuk leek om eens wild te eten met kerst. Nou dan heb je het tegen de juiste persoon. Op naar de hanos, en een mooie hertenrack van 1,8 kilo gevonden. We namen nog een zalmzijde mee voor de eters die liever wat anders wilde en we hebben bij de wijn om advies gevraagd. We kregen een schitterende blend van het wijnhuis Aaldering geadviseerd.
Alles meegenomen en thuis op eerste kerstdag aan de slag! Het rack moest even ontdaan worden van een vlies. Nou heb ik van mijn goede vriend Stijn daar precies een heel fijn mesje voor gekregen. En dat ging perfect!
Botjes schoongemaakt en wat tenen knoflook in plakken gesneden. In de tuin op zoek gegaan naar tijm en rozemarijn, dit vervolgens op het rack vastgebonden met slagerstouw.
De visite druppelde binnen en we waren met 7 volwassenen en 3 kinderen. (Alleen mijn Kids dus
) we begonnen met een heerlijke amuse. Een variant van gerookte kipcocktail met mango en Kerriemayonaise.. Maar dan in een snackcup en zonder sla. Geweldig.
Het voorgerecht werd geserveerd. Een heerlijke run er carpaccio voor mij en een paar anderen.
De rest kreeg een carpaccio van portobello.
En zo ga je weer verder kletsen met een glaasje rosé en vergeet je de tijd.
De soep kwam er bijna aan en m'n vriendin keek mij aan van: moet jij niet eens beginnen?
Oja.
Snel naar buiten gerend en het rack erop gelegd. (Gelukkig wel al eerder uit de koelkast gehaald.)
Voor de veiligheid geen rookhout toegevoegd, we laten de bbq zelf voor de roasting taste zorgen.
De soep.
Knoflook soep, gemaakt voor m'n vriendin.. En dat kan ze.
Anderen (waaronder vooral de Kids) kregen opa's heerlijke kippensoep. Wat een feest.
En toen weer wat wijn kreeg ik een berichtje van mijn Meater dat de bereidingstijd bekend was..
Pardon? Dat wordt knallen dan! Snel die zalm op de minimax gegooid. Gelukkig dacht het rack er nog iets langer over dan die 5 minuten.. En kreeg ik wat speling.
Toen die op temperatuur was even van t ei gehaald.
Om vervolgens de Large even de schuiven flink open te gooien met het gietijzeren rooster erin.
De zalm was er ook bijna, die lag ook al even op kamertemperatuur te wachten, dat was mijn redding hoor.
Wat een lekker stekje is het toch. In je eentje in die ijzige kou, terwijl binnen de warme gezelligheid is.
Ik vind het altijd wel ff prima zo'n scheppie frisse lucht tussendoor
Ik ketste het rack nog eens even over het hete rooster en vond het gezegend.
Poah. En de zalm? Die was perfect op tijd klaar toen ik weer terug naar buiten kwam na het naar binnen brengen van het rack.
Gewoon naturel, want die genootschapsplankjes zijn al een geweldige smaak ansich.
Binnen kwam alles op tafel en de vrouw had de ratatouille met zoete ui ook al klaar. (Dat recept werk ik nog even uit als ik 'm een keer op de bbq gemaakt heb).
Ik sneed het rack aan, moment van de waarheid.
Eten!
Stoofpeertjes, GEWELDIGE wijn voor bij het hert, groentjes. Aardappelkroketjes, slaatje én een schitterende zalm..
Er werd direct aangevallen
Na het toetje, een Ethan mess (sorry geen foto) knalde m'n vriendin en ik er nog een schitterende afsluiter achteraan.. Een Barraquito.. Deze heeft @Laurens mij voorgeschoteld afgelopen ontmoeting, en dat was er direct een voor met kerst. Geweldig!
We waren de sterren van de avond, en we hebben zo ontzettend lekker gegeten. Top avond.
Het gaat jullie goed!
Alles meegenomen en thuis op eerste kerstdag aan de slag! Het rack moest even ontdaan worden van een vlies. Nou heb ik van mijn goede vriend Stijn daar precies een heel fijn mesje voor gekregen. En dat ging perfect!
Botjes schoongemaakt en wat tenen knoflook in plakken gesneden. In de tuin op zoek gegaan naar tijm en rozemarijn, dit vervolgens op het rack vastgebonden met slagerstouw.
De visite druppelde binnen en we waren met 7 volwassenen en 3 kinderen. (Alleen mijn Kids dus
Het voorgerecht werd geserveerd. Een heerlijke run er carpaccio voor mij en een paar anderen.
De rest kreeg een carpaccio van portobello.
En zo ga je weer verder kletsen met een glaasje rosé en vergeet je de tijd.
De soep kwam er bijna aan en m'n vriendin keek mij aan van: moet jij niet eens beginnen?
Oja.
Snel naar buiten gerend en het rack erop gelegd. (Gelukkig wel al eerder uit de koelkast gehaald.)
Voor de veiligheid geen rookhout toegevoegd, we laten de bbq zelf voor de roasting taste zorgen.
De soep.
Knoflook soep, gemaakt voor m'n vriendin.. En dat kan ze.
Anderen (waaronder vooral de Kids) kregen opa's heerlijke kippensoep. Wat een feest.
En toen weer wat wijn kreeg ik een berichtje van mijn Meater dat de bereidingstijd bekend was..
Pardon? Dat wordt knallen dan! Snel die zalm op de minimax gegooid. Gelukkig dacht het rack er nog iets langer over dan die 5 minuten.. En kreeg ik wat speling.
Toen die op temperatuur was even van t ei gehaald.
Om vervolgens de Large even de schuiven flink open te gooien met het gietijzeren rooster erin.
De zalm was er ook bijna, die lag ook al even op kamertemperatuur te wachten, dat was mijn redding hoor.
Wat een lekker stekje is het toch. In je eentje in die ijzige kou, terwijl binnen de warme gezelligheid is.
Ik vind het altijd wel ff prima zo'n scheppie frisse lucht tussendoor
Ik ketste het rack nog eens even over het hete rooster en vond het gezegend.
Poah. En de zalm? Die was perfect op tijd klaar toen ik weer terug naar buiten kwam na het naar binnen brengen van het rack.
Gewoon naturel, want die genootschapsplankjes zijn al een geweldige smaak ansich.
Binnen kwam alles op tafel en de vrouw had de ratatouille met zoete ui ook al klaar. (Dat recept werk ik nog even uit als ik 'm een keer op de bbq gemaakt heb).
Ik sneed het rack aan, moment van de waarheid.
Eten!
Stoofpeertjes, GEWELDIGE wijn voor bij het hert, groentjes. Aardappelkroketjes, slaatje én een schitterende zalm..
Er werd direct aangevallen
Na het toetje, een Ethan mess (sorry geen foto) knalde m'n vriendin en ik er nog een schitterende afsluiter achteraan.. Een Barraquito.. Deze heeft @Laurens mij voorgeschoteld afgelopen ontmoeting, en dat was er direct een voor met kerst. Geweldig!
We waren de sterren van de avond, en we hebben zo ontzettend lekker gegeten. Top avond.
Het gaat jullie goed!