- Berichten
- 172
Vorig weekend eens een stuk hertengebraad op de BBQ gemaakt.
Door mijn enthousiasme weer wat foto's vergeten, maar ik wou dit toch even delen.
Ik had twee gebraadjes van 600gram een nachtje laten marineren in de rode wijn.
Vervolgens indirect met wat appelrookhout laten garen op 160°C met daaronder een bakje pompoenstukken.
Als aperitiefhapje spiesjes van witte en zwarte pens (worst) met appel klaargemaakt terwijl het vlees lag te rusten.
Ondertussen ook wat zoete aardappel laten verder garen voor bij het hoofdgerecht.
Het gebraad vervolgens nog even aangezet boven de kolen met dit als resultaat.
Helaas vergeten een foto te nemen van het bordje.
Ik heb met de marinade nog een sausje gemaakt met boschampignons.
Als bijgerechten had ik de pompoen, zoete aardappel, witloof met seranoham uit de oven en een slaatje.
Op de nog warme kolen vervolgens een banaantje met rum en bruine suiker (doet het altijd goed toch?!).
Ik had nu een kerntemperatuur van 60°C en ga het volgende keer toch wat lager houden.
Het was wel heerlijk, zeker mijn sausje (waar een hele fles wijn in zat
).
Door mijn enthousiasme weer wat foto's vergeten, maar ik wou dit toch even delen.
Ik had twee gebraadjes van 600gram een nachtje laten marineren in de rode wijn.
Vervolgens indirect met wat appelrookhout laten garen op 160°C met daaronder een bakje pompoenstukken.
Als aperitiefhapje spiesjes van witte en zwarte pens (worst) met appel klaargemaakt terwijl het vlees lag te rusten.
Ondertussen ook wat zoete aardappel laten verder garen voor bij het hoofdgerecht.
Het gebraad vervolgens nog even aangezet boven de kolen met dit als resultaat.
Helaas vergeten een foto te nemen van het bordje.
Ik heb met de marinade nog een sausje gemaakt met boschampignons.
Als bijgerechten had ik de pompoen, zoete aardappel, witloof met seranoham uit de oven en een slaatje.
Op de nog warme kolen vervolgens een banaantje met rum en bruine suiker (doet het altijd goed toch?!).
Ik had nu een kerntemperatuur van 60°C en ga het volgende keer toch wat lager houden.
Het was wel heerlijk, zeker mijn sausje (waar een hele fles wijn in zat
