- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's,
Ondanks de vakantie is het stiekem toch best drukjes.
Je kent het wel: ouders, schoonouders, dingen die al heeeel lang liggen te liggen.
En ook een dochter van 17 die op het punt staat uit te vliegen, dus heel graag naar vrienden en vriendinnen gaat.
Snap ik wel. Ben ooit ook 17 geweest........ (long long time ago)
En daarnaast wil je ook alles op je gemakkie doen, beetje uitslapen, enz, want het is vakantie.
Kortom: bbq-en gaat uiteraard gewoon door, maar het plaatsen op dit mooie forum is wat minder. Excuses
Maar goed, je leest nu dit dus komt er een gerechtje aan; een oudejaarsgerecht.
Vaak doen we hapjes op oudejaarsavond, maar deze keer een paar mooie hertenbiefstukjes gescoord en die zijn eerst indirect gerookt met een handje beukenhout snippers en vervolgens afgegrilld tot ca 52-55 graden.
De pics
Alles begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Van m'n beste maat een lekker flesje bier gekregen.
Nadat begin van de avond dochterlief naar haar vriendinnen was gebracht, mochten de biefstukjes uit de koelkast
En vervolgens op de wga
Na 20 minuutjes konden we afgrillen terwijl de achterburen voor honderden eurootjes stonden te knallen en noem maar op.
Man, daar gaat voor een kapitaal de lucht in
Maar goed: keep concentrated on the meat!
Even later mochten de vleesjes mee naar de keuken
En vervolgens op het bordje
Samen met wat salade, chimmichurri en plakjes zelfgerookte zeeuws spek
na dit heerlijk maaltje nu even nagenieten.
Dank voor het kijken, fijne dagen en een heel mooi en goed bbq-jaar in 2024 gewenst.



Groeten
Rick
Ondanks de vakantie is het stiekem toch best drukjes.
Je kent het wel: ouders, schoonouders, dingen die al heeeel lang liggen te liggen.
En ook een dochter van 17 die op het punt staat uit te vliegen, dus heel graag naar vrienden en vriendinnen gaat.
Snap ik wel. Ben ooit ook 17 geweest........ (long long time ago)
En daarnaast wil je ook alles op je gemakkie doen, beetje uitslapen, enz, want het is vakantie.
Kortom: bbq-en gaat uiteraard gewoon door, maar het plaatsen op dit mooie forum is wat minder. Excuses

Maar goed, je leest nu dit dus komt er een gerechtje aan; een oudejaarsgerecht.
Vaak doen we hapjes op oudejaarsavond, maar deze keer een paar mooie hertenbiefstukjes gescoord en die zijn eerst indirect gerookt met een handje beukenhout snippers en vervolgens afgegrilld tot ca 52-55 graden.
De pics
Alles begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Van m'n beste maat een lekker flesje bier gekregen.
Nadat begin van de avond dochterlief naar haar vriendinnen was gebracht, mochten de biefstukjes uit de koelkast
En vervolgens op de wga
Na 20 minuutjes konden we afgrillen terwijl de achterburen voor honderden eurootjes stonden te knallen en noem maar op.
Man, daar gaat voor een kapitaal de lucht in
Maar goed: keep concentrated on the meat!
Even later mochten de vleesjes mee naar de keuken
En vervolgens op het bordje
Samen met wat salade, chimmichurri en plakjes zelfgerookte zeeuws spek

na dit heerlijk maaltje nu even nagenieten.
Dank voor het kijken, fijne dagen en een heel mooi en goed bbq-jaar in 2024 gewenst.



Groeten
Rick