- Berichten
- 2.982
Wat is het toch leuk om dit als hobby te hebben.
Speciaal voor de fotowedstrijd gekozen voor iets niet allerdaags, namelijk flatribs van hert.
Gisterenavond een marinade gemaakt van ketjap, appelsap en appelazijn. Daarna de vliezen verwijderd en in de ziplocker.
Vanochtend de Q naar 115 graden gebracht en ondertussen de rubs ingesmeerd met een rub van Jonnie Boer.
Paar stukjes beukenhout er bij.. En smoken maar.
Bij 65 graden alles ingepakt met een paar klontjes boter en appelsap.
Terwijl de flatribs rustig door gaarde tot 95 graden (sat?prikker test), heb ik een glace gemaakt van oestersaus met sojadaus, bruine suiker, five spices en wat chili poeder.
Ondertussen waren de ribs klaar.
De Q opgestookt naar 200 graden, tijd voor het poffen van wat kastanjes.
Uiteindelijk de ribs mooi gelakt met de glace en terug op de kamado.
Een erg lekkere kastanjepuree gemaakt, te samen met wat heerlijke spruiten.
Het eindresultaat was echt om te smullen....
Thanks for watching...
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Speciaal voor de fotowedstrijd gekozen voor iets niet allerdaags, namelijk flatribs van hert.

Gisterenavond een marinade gemaakt van ketjap, appelsap en appelazijn. Daarna de vliezen verwijderd en in de ziplocker.

Vanochtend de Q naar 115 graden gebracht en ondertussen de rubs ingesmeerd met een rub van Jonnie Boer.

Paar stukjes beukenhout er bij.. En smoken maar.


Bij 65 graden alles ingepakt met een paar klontjes boter en appelsap.


Terwijl de flatribs rustig door gaarde tot 95 graden (sat?prikker test), heb ik een glace gemaakt van oestersaus met sojadaus, bruine suiker, five spices en wat chili poeder.
Ondertussen waren de ribs klaar.


De Q opgestookt naar 200 graden, tijd voor het poffen van wat kastanjes.


Uiteindelijk de ribs mooi gelakt met de glace en terug op de kamado.

Een erg lekkere kastanjepuree gemaakt, te samen met wat heerlijke spruiten.
Het eindresultaat was echt om te smullen....

Thanks for watching...
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk