BasBQ
Beef en Steak

Herfstig Romig Spek pannetje

 
 
 
 

Lin

Gemarineerd
Berichten
2.301
1253jhh.jpg



Herfstig Romig Spek pannetje

Ingredi?nten:
Bakboter
1 verse worst
200 gram spekreepjes
500 gram vers buikspek, in blokjes van 4-5 cm
1 grote of 2 kleine stengels prei, gehalveerd en in ringen
1 grote rode ui
3 teentjes knoflook, in stukjes
2 laurierblaadjes
1 el rozemarijn
1 el  tijm
zout en peper
2 eetlepels bloem
1 flesje (300 ml) appelcider
200 ml appelsap
250 ml runderboullion
250 gram kastanjechampignons in grove parten
200 ml kookroom
1 bosje peterselie, gehakt


Haal het vel van de worst en bak het vlees, samen met de spekreepjes bruin in de pan. Schep dit dan uit de pan en bak daarna de blokken spek bruin. Schep ook deze uit de pan. Bak de ui en prei even aan in de pan. Voeg de knoflook en de kruiden (behalve de peterselie en laurier) toe en bak eventjes mee. Schep het vlees terug, schep de bloem erdoor en giet de appelsap, cider en bouillon in de pan. Goed roeren.  Leg de laurierblaadjes er nu bij. Breng alles aan de kook en zet in de bbq op 150 graden. Laat dit zo?n 2,5 uur rustig garen. Wel af en toe roeren en eventueel wat water bijvoegen.  Bak, na 2 uur garen, in een pan de champignons bruin met wat bakboter. Voeg peper en zout toe. Roer dan de room erdoor en haal van het vuur. Verdeel een bosje gesneden peterselie hierdoor. Giet dit geheel bij het vleesmengsel en laat samen nog het laatste half uur meekoken. Je kan dit eten als pastasaus maar het is ook lekker met aardappeltjes. Ik serveerde er een salade bij.

2lxa746.jpg


24lsacp.jpg


2ia3mzk.jpg


rvdqo9.jpg


2hpq1hi.jpg


33majnq.jpg


1253jhh.jpg

 
Dat ziet er zalig uit Lin, herfstig en mooi!
 
Ziet er lekker uit, lust ik in het voorjaar ook wel denk ik ;)!
 
Terug
Bovenaan Onderaan