BasBQ
Beef en Steak

Help! Welk stuk rund is dit??

 

Stephan90

Sprokkelaar
Berichten
46
Dag Vleesliefhebbers!

Hulp gevraagd met het volgende: ik heb een mooi stuk rund gekregen voor een etentje vanavond. Echter kan de persoon die het gekocht heeft niet vertellen welk stuk het is haha! Ik weet alleen dat het rund is, het is nog opgerold omdat het nog half bevroren is. Het draad lijkt vrij grof, iemand een idee wat het is?

20240113_102247.jpg


20240113_102252.jpg
 
Skirt steak wellicht
 
Ja, zoiets denk ik ook. Bavette of skirt. Als je het uitklapt kun je het beter zien. Ik denk dat het wel goed is gezien de hoeveelheid vet. Niet te veel er af snijden alleen als het te dik is.
 
Ik dacht eerst ook aan een bavette, alleen op de ene foto vind ik hem vrij dooraderd met vet voor een bavette, of valt dat mee? Als hij zo verder ontdooid is maak ik een nieuwe foto!
 
Hier is hij iets opengevouwen, lijkt inderdaad bavette of skirtsteak

20240113_114458.jpg
 
Gezien de lange draden zou ik zeggen skirtsteak
 
Lekker hard grillen tot 52°C kern en even laten rusten. Lijkt me zalig!
 
Terug
Bovenaan Onderaan