D
Duvel from Delft
Gast
Ik ook altijd met mn grote mond...
Het is zomer mensen, je zit op een terras en hebt het over...lekker eten en drinken en dat het al weer zo lang geleden is..dus 2 vrienden van me nodigen zichzelf spontaan uit om bij mij in Delft te BBQ'en. Helemaal leuk natuurlijk!
Maar ja, 4 man is dan ook weer zo kaal...dus dan is het leuk om nog wat mensen te vragen...en als we dan toch bezig zijn, wat mensen van werk erbij want dan weten die ook hoe leuk mijn vrienden zijn, want dat zijn ze echt namelijk
En joh, het is vakantietijd dus de helft van de mensen die je uitnodigt is er toch niet en van de andere helft die w?l in NL is heeft weer de helft een goede smoes of gewoon geen zin...
Maar uhm, nou blijkt dus dat volgend weekend ruim 40 man komt!
Oops.
OK, de gear is te fixen, en een partytent enzo gaat ook nog wel lukken.
Iedereen is onder de 55 dus zou moeten kunnen blijven staan .
Maar wat geef je zo veel man te eten/drinken
Uiteraard zorg je voor voldoende koud bier en misschien wat wijn. Dan spa rood/cola.
bijhappies
- Vers brood, kruidenboter, verschillende dipjes (verse humus, tzatziki, aioli, enz)
- couscous salade, een groene bladsalade, vers gemaakte aardappelsalade (zag hier op de site al een lekker recept waarvoor dank!)
Voor de vegetariers
wat denken jullie van een mooi groot stuk camembert in zo'n houten bakje? grillen? (idd kaasfondue)
en dan gegrilde maiskolf, gevulde Portobello, en geroosterde plakken aubergine en courgette.
Alles uiteraard stevig in de knoflook gezet maar dat spreekt voor zich
Qua vis
- 2 mooie zalmzijdes van total ca 3,5 kg, idee is om ze op houten plankjes op de BBQ te gooien....
zou ik dat kunnen kruiden en meteen op de Q of moet dat eerst (zoals hier ergens gelezen) 24 u pekelen?
- 3 kg grote gamba's
Qua vlees
- babyribs (moet ik nog halen, iemand tip hoeveel?)
- PP? of een mooi stuk contrafilet? te veel keus
Maar jullie hebben er verstand van mensen! B-) wat raden jullie aan?
Liever zou ik 1 mooi stuk maken dan 5 kilo kippedijtjes tot satay verwerken...
Qua toet
Mocht er nog ruimte zijn dan zouden we ananas (met rum en basterdsuiker) kunnen grillen...beetje ijs erbij klaar!
Of natuurlijk bananen in de schil met een stuk chocola (en ach die fles rum staat er dan toch naast...)
Maar goed, ik hoop dat jullie mijn smeekbede begrijpen .
De broek die ik aangetrokken heb is ietwat aan de grote kant dus jullie welgemeend kommentaar en uiteraard ook de nodige opmerkingen (JAAAA, dit heb ik alleen aan mezelf te danken maar het is altijd zo gezellig!) stel ik heel erg op prijs!
Normaal gesproken is een feestje al geslaagd met bier en chips, je komt overall mee weg als de muziek maar goed is en er is voldoende koud bier aanwezig is. Maar ik wil nu wel een beetje uitpakken dus als je een tip voor me hebt dan houd ik me aanbevolen .
Duvel uit Delft
Het is zomer mensen, je zit op een terras en hebt het over...lekker eten en drinken en dat het al weer zo lang geleden is..dus 2 vrienden van me nodigen zichzelf spontaan uit om bij mij in Delft te BBQ'en. Helemaal leuk natuurlijk!
Maar ja, 4 man is dan ook weer zo kaal...dus dan is het leuk om nog wat mensen te vragen...en als we dan toch bezig zijn, wat mensen van werk erbij want dan weten die ook hoe leuk mijn vrienden zijn, want dat zijn ze echt namelijk
En joh, het is vakantietijd dus de helft van de mensen die je uitnodigt is er toch niet en van de andere helft die w?l in NL is heeft weer de helft een goede smoes of gewoon geen zin...
Maar uhm, nou blijkt dus dat volgend weekend ruim 40 man komt!
Oops.
OK, de gear is te fixen, en een partytent enzo gaat ook nog wel lukken.
Iedereen is onder de 55 dus zou moeten kunnen blijven staan .
Maar wat geef je zo veel man te eten/drinken
Uiteraard zorg je voor voldoende koud bier en misschien wat wijn. Dan spa rood/cola.
bijhappies
- Vers brood, kruidenboter, verschillende dipjes (verse humus, tzatziki, aioli, enz)
- couscous salade, een groene bladsalade, vers gemaakte aardappelsalade (zag hier op de site al een lekker recept waarvoor dank!)
Voor de vegetariers
wat denken jullie van een mooi groot stuk camembert in zo'n houten bakje? grillen? (idd kaasfondue)
en dan gegrilde maiskolf, gevulde Portobello, en geroosterde plakken aubergine en courgette.
Alles uiteraard stevig in de knoflook gezet maar dat spreekt voor zich
Qua vis
- 2 mooie zalmzijdes van total ca 3,5 kg, idee is om ze op houten plankjes op de BBQ te gooien....
zou ik dat kunnen kruiden en meteen op de Q of moet dat eerst (zoals hier ergens gelezen) 24 u pekelen?
- 3 kg grote gamba's
Qua vlees
- babyribs (moet ik nog halen, iemand tip hoeveel?)
- PP? of een mooi stuk contrafilet? te veel keus
Maar jullie hebben er verstand van mensen! B-) wat raden jullie aan?
Liever zou ik 1 mooi stuk maken dan 5 kilo kippedijtjes tot satay verwerken...
Qua toet
Mocht er nog ruimte zijn dan zouden we ananas (met rum en basterdsuiker) kunnen grillen...beetje ijs erbij klaar!
Of natuurlijk bananen in de schil met een stuk chocola (en ach die fles rum staat er dan toch naast...)
Maar goed, ik hoop dat jullie mijn smeekbede begrijpen .
De broek die ik aangetrokken heb is ietwat aan de grote kant dus jullie welgemeend kommentaar en uiteraard ook de nodige opmerkingen (JAAAA, dit heb ik alleen aan mezelf te danken maar het is altijd zo gezellig!) stel ik heel erg op prijs!
Normaal gesproken is een feestje al geslaagd met bier en chips, je komt overall mee weg als de muziek maar goed is en er is voldoende koud bier aanwezig is. Maar ik wil nu wel een beetje uitpakken dus als je een tip voor me hebt dan houd ik me aanbevolen .
Duvel uit Delft