- Berichten
- 142
Lekker kippetje gehaald en die was vandaag aan de beurt.
Ook wilde ik eens proberen wat injecteren doet. Dus daar vandaag maar eens een poging aan gewaagd.
Eerst maar eens een marinade gemaakt om te injecteren. Wat zat hier in? Nou het volgende.
- laurier
- foelie
- kruidnagel
- peper korrels
- knoflook
- water
- appel azijn
- worcestersaus
- kipbouillon blokje
- honing
- noskos the chicken
Dit allemaal kort laten doorkoken. En toen laten afkoelen.
Toen het koud was gezeefd en in de kip gespoten.
Toen heb ik de kip even een uurtje terug in de koelkast gezet en ondertussen de Q aangezet.
Daarna de kip in de rub gezet en op de Q gedaan. Op 170/180 graden.
Zo als je kan zien ook een mooie chunk appel hout er bij gedaan voor de extra rook smaak.
Toen mijn thermometer aangaf dat de kip nog een 3 kwartier moest de aardappels en groenten er bij gedaan. Dit was een simpele mix van krieltjes, paprika geel en rood en ui. Op smaak gemaakt met peper zout en een beetje olijf olie.
Toen de kip 76 graden was was die mooi klaar. En de groenten ook. Dus alles er af. De kip even laten rusten en ondertussen nog snel een broodje grillen.
Brood was een heerlijk zuurdesem broodje met fenegriek er in. Dit heb ik alleen maar even gegrild. En toen besmeerd met roomboter. En op smaak gemaakt met peper en zeezout met knoflook.
Dat was het weer voor deze keer. Nu maar eens bedenken wat we donderdag gaan doen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ook wilde ik eens proberen wat injecteren doet. Dus daar vandaag maar eens een poging aan gewaagd.
Eerst maar eens een marinade gemaakt om te injecteren. Wat zat hier in? Nou het volgende.
- laurier
- foelie
- kruidnagel
- peper korrels
- knoflook
- water
- appel azijn
- worcestersaus
- kipbouillon blokje
- honing
- noskos the chicken
Dit allemaal kort laten doorkoken. En toen laten afkoelen.


Toen het koud was gezeefd en in de kip gespoten.


Toen heb ik de kip even een uurtje terug in de koelkast gezet en ondertussen de Q aangezet.
Daarna de kip in de rub gezet en op de Q gedaan. Op 170/180 graden.

Zo als je kan zien ook een mooie chunk appel hout er bij gedaan voor de extra rook smaak.
Toen mijn thermometer aangaf dat de kip nog een 3 kwartier moest de aardappels en groenten er bij gedaan. Dit was een simpele mix van krieltjes, paprika geel en rood en ui. Op smaak gemaakt met peper zout en een beetje olijf olie.

Toen de kip 76 graden was was die mooi klaar. En de groenten ook. Dus alles er af. De kip even laten rusten en ondertussen nog snel een broodje grillen.




Brood was een heerlijk zuurdesem broodje met fenegriek er in. Dit heb ik alleen maar even gegrild. En toen besmeerd met roomboter. En op smaak gemaakt met peper en zeezout met knoflook.

Dat was het weer voor deze keer. Nu maar eens bedenken wat we donderdag gaan doen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk