- Berichten
- 32
Speciaal voor de foto wedstrijd aan het bbq’en gegaan. Stuff-it het lijkt zo makkelijk toch vond ik de keuze moeilijk. Maar uiteindelijk bedacht om een herfstpastei te maken.
De bbq aangemaakt op 160 -180 graden direct.
Alle ingrediënten verzameld voor het stoofpotje.
Na het vlees door de bloem te hebben gehaald alles aangebakken in de dutch oven.
Toen dit gedaan was het vlees even apart gezet om de wortel, ui, knoflook en spekjes aan te bakken.
Nadat dit aangebakken was mocht het Vlees en de tomatenpuree erbij. Toen dit even op had gestaan is het laurier blaadje, de met mosterd besmeerde peperkoek, de appelstroop en het heerlijke bok biertje erbij gegaan.
Dekseltje erop en 3 uurtjes wachten.
15 minuutjes voor tijd de pompoen blokjes erbij gedaan. Zodat deze nog een bite hadden.
Nu was het stoofpotje klaar maar dat is natuurlijk nog geen pastei. Dus alles verdeeld in hittebestendige bakjes en een dakje van bladerdeeg erop gemaakt.
Ondertussen de bbq opgestookt. Tot 200 graden.
Nu konden de pasteitjes erop en was het wachten tot het bladerdeeg krokant werd. Waarom duurt dat toch zo lang… ei vergeten erop te smeren
dit uiteindelijk toch nog gedaan en toen werd hij snel mooi bruin.
Ondertussen binnen de snijboontjes gekookt en op de andere bbq de aardappeltjes gebakken.
Het eindresultaat… het was heerlijk!!!
De bbq aangemaakt op 160 -180 graden direct.
Alle ingrediënten verzameld voor het stoofpotje.
Na het vlees door de bloem te hebben gehaald alles aangebakken in de dutch oven.
Toen dit gedaan was het vlees even apart gezet om de wortel, ui, knoflook en spekjes aan te bakken.
Nadat dit aangebakken was mocht het Vlees en de tomatenpuree erbij. Toen dit even op had gestaan is het laurier blaadje, de met mosterd besmeerde peperkoek, de appelstroop en het heerlijke bok biertje erbij gegaan.
Dekseltje erop en 3 uurtjes wachten.
15 minuutjes voor tijd de pompoen blokjes erbij gedaan. Zodat deze nog een bite hadden.
Nu was het stoofpotje klaar maar dat is natuurlijk nog geen pastei. Dus alles verdeeld in hittebestendige bakjes en een dakje van bladerdeeg erop gemaakt.
Ondertussen de bbq opgestookt. Tot 200 graden.
Nu konden de pasteitjes erop en was het wachten tot het bladerdeeg krokant werd. Waarom duurt dat toch zo lang… ei vergeten erop te smeren

Ondertussen binnen de snijboontjes gekookt en op de andere bbq de aardappeltjes gebakken.
Het eindresultaat… het was heerlijk!!!