- Berichten
- 546
BBQ fanaten, ik heb jullie hulp nodig.
Wij eten hier graag hasselback patatjes als side. Komt vooral op tafel als we ribbetjes maken. Koolslaatje erbij en je hebt een zalige maaltijd.
De kamado is bezet met de ribbetjes en dan gebruik ik steevast de wga voor de hasselback patatjes. Helaas hebben deze dikwijls een wat verbrande onderkant.
Eerst gebruikte ik een wegwerpschaal ter grootte van de wga, maar het resultaat was erg verbrand aan de onderkant. Daarna gebruik ik 3 van diezelfde wegwerpschaaltjes in elkaar (met wat lucht tussen) en het resultaat was al iets beter, maar toch... Nog redelijk verbrande onderkant en een hoop afval.
Ik zit nu te denken om een rechthoekige gietijzeren schotel te gebruiken.
Ik zit te kijken naar volgende exemplaren: (kookoppervlak van de wga is 41x25cm)
1)
-> 15x26x5cm (1,5kg)
2) https://www.bol.com/be/nl/p/the-bas...h=pQ9q2bRSfT5cDdSxUHRKQA.4_25.45.ProductTitle
-> 24x32x3cm (5kg)
3) https://www.amazon.com.be/-/en/13-C...mPqogCG2wNzzzsT0Bhl_UwF_yLec25rBoCuqoQAvD_BwE
-> 23x33cm (3,3kg)
Ik vrees dat de eerste optie wat te klein gaat zijn. Optie 3 is de duurste. Optie 2 spreekt me het meeste aan.
Maar: ga ik hiermee de zwarte onderkant kunnen voorkomen? Misschien ook nog wat andere tips? (ik gebruik nu kokosbriketten die ik aanmaak met een starter; een volledig laagje onder de schotel)
Bedankt voor het meedenken.
Wij eten hier graag hasselback patatjes als side. Komt vooral op tafel als we ribbetjes maken. Koolslaatje erbij en je hebt een zalige maaltijd.
De kamado is bezet met de ribbetjes en dan gebruik ik steevast de wga voor de hasselback patatjes. Helaas hebben deze dikwijls een wat verbrande onderkant.
Eerst gebruikte ik een wegwerpschaal ter grootte van de wga, maar het resultaat was erg verbrand aan de onderkant. Daarna gebruik ik 3 van diezelfde wegwerpschaaltjes in elkaar (met wat lucht tussen) en het resultaat was al iets beter, maar toch... Nog redelijk verbrande onderkant en een hoop afval.
Ik zit nu te denken om een rechthoekige gietijzeren schotel te gebruiken.
Ik zit te kijken naar volgende exemplaren: (kookoppervlak van de wga is 41x25cm)
1)
The Windmill BBQ Ovenschaal - gietijzer - 15x26 cm | bol.com
The Windmill BBQ Ovenschaal - gietijzer - 15x26 cm. De gietijzeren ovenschaal is voorzien van twee handvaten aan de linker en rechterzijde en geheel...
www.bol.com
2) https://www.bol.com/be/nl/p/the-bas...h=pQ9q2bRSfT5cDdSxUHRKQA.4_25.45.ProductTitle
-> 24x32x3cm (5kg)
3) https://www.amazon.com.be/-/en/13-C...mPqogCG2wNzzzsT0Bhl_UwF_yLec25rBoCuqoQAvD_BwE
-> 23x33cm (3,3kg)
Ik vrees dat de eerste optie wat te klein gaat zijn. Optie 3 is de duurste. Optie 2 spreekt me het meeste aan.
Maar: ga ik hiermee de zwarte onderkant kunnen voorkomen? Misschien ook nog wat andere tips? (ik gebruik nu kokosbriketten die ik aanmaak met een starter; een volledig laagje onder de schotel)
Bedankt voor het meedenken.