- Berichten
- 231
Een achterstallige post van zondag terwijl ik zit te wachten tot de Q op temperatuur is
Na het lezen de post van de prachtige tonijn tataki kwam deze uiteraard op het menu. Samen met gegrilde scheermessen en (niet zelf gemaakte) yakitori stokjes.
De tonijn gekruid met een nieuwe run die ik heb van No Rubbish; the HULK, op basis van wasabi & ginger met daarna een laagje citrusrasp erover.
Heel kort aan beide zijden grillen en dan in mooie plakjes en wat teriyakisaus erover.
Daarna met de scheermessen aan de slag; eerst goed uitspoelen in ruim zout koud water zodat er geen zand achterblijft.
Daarna gewoon au naturel op de bbq tot ze openstaan. Even een lik knoflookolie erover en nog heel even laten liggen.
(en met knoflookolie bedoel ik echt ong 100 ml olie met 4 knoflooktenen door de blender)
Ze zien er iets minder mooi uit maar de smaak was top!
En tot slot nog wat yakitori stokjes grillen.
Stokbroodje en en wat boter erbij; mmmm heerlijk!
Oh en inmiddels zit de Q aan de 200 graden dus kan ik weer aan de slag
Na het lezen de post van de prachtige tonijn tataki kwam deze uiteraard op het menu. Samen met gegrilde scheermessen en (niet zelf gemaakte) yakitori stokjes.
De tonijn gekruid met een nieuwe run die ik heb van No Rubbish; the HULK, op basis van wasabi & ginger met daarna een laagje citrusrasp erover.
Heel kort aan beide zijden grillen en dan in mooie plakjes en wat teriyakisaus erover.
Daarna met de scheermessen aan de slag; eerst goed uitspoelen in ruim zout koud water zodat er geen zand achterblijft.
Daarna gewoon au naturel op de bbq tot ze openstaan. Even een lik knoflookolie erover en nog heel even laten liggen.
(en met knoflookolie bedoel ik echt ong 100 ml olie met 4 knoflooktenen door de blender)
Ze zien er iets minder mooi uit maar de smaak was top!
En tot slot nog wat yakitori stokjes grillen.
Stokbroodje en en wat boter erbij; mmmm heerlijk!
Oh en inmiddels zit de Q aan de 200 graden dus kan ik weer aan de slag