- Berichten
- 406
De kids mochten kiezen en het werd: hamburgers....maar wel met iets erbij.
Nou, dat kan. Koelkast open, kelder induiken en het wordt:
- Hamburgertje met een bolletje
- Champignons
- Courgette met parmazaanse kaas
- Geroosterde paprika
Allereerst maar eens de hamburgers maken.
We hadden nog een stuk rundergehakt en een stukje half-om-half het zal iets van 3/4 runder en 1/4 HoH.
Standaard kruiden erbij:
- Paprika poeder
- Zout
- Peper
- Knoflookpoeder
Kort mengen en met mijn nieuwe hamburgerpers de hamburgers gemaakt:
Snel in de koelkast.
Vervolgens zure uitjes gemaakt. Ooit een keer van Jamie O afgekeken. Ik vind het heerlijk!
Uien in ringen snijden.
Azijn in een kommetje
Schepje suiker erbij
Mengen en dan de ui ringen erbij. 5, 10, 15 minuten laten weken.
Ondertussen trouwens de Q op temperatuur gebracht.
Vervolgens de champions gespiest en de courgette gesneden
Alles op de Q:
Net voordat je de champignon spiesjes op de q doet even inkwasten met olie.
Hetzelfde voor de courgette met wat verse parmazaanse kaas ?n wat zeezout.
Natuurlijk nog even een sausje voor bij de burgers. Sausje met twist:
Beetje Calv? mayo
Beetje ketchup (zelf gemaakte is beter en gezonder maar die had ik niet meer)
Kwak mosterd
Slash worchestersaus
Paar drippels tabasco
en even flink roeren.
.....efkes wachten
Lessons learned:
1 - Never change a winning team! Die hamburgerpers is een NO-GO. Ik gebruik gewoon weer mijn Jodenkoekenblikdeksel! De hamburgers waren met moeite bij elkaar te houden.
2- Zelf gemaakte hamburgers? Hard(er) broodje zoals een Italiaanse bol!
3 - Als je een paprika klaar legt....LEG DAT DING DAN OOK OP DE BBQ :blush: :blush: Ik was alles aan het opruimen...kom je nog die paprika tegen hahaha
4 - die courgette was heerlijk!
Nou, dat kan. Koelkast open, kelder induiken en het wordt:
- Hamburgertje met een bolletje
- Champignons
- Courgette met parmazaanse kaas
- Geroosterde paprika
Allereerst maar eens de hamburgers maken.
We hadden nog een stuk rundergehakt en een stukje half-om-half het zal iets van 3/4 runder en 1/4 HoH.
Standaard kruiden erbij:
- Paprika poeder
- Zout
- Peper
- Knoflookpoeder
Kort mengen en met mijn nieuwe hamburgerpers de hamburgers gemaakt:
Snel in de koelkast.
Vervolgens zure uitjes gemaakt. Ooit een keer van Jamie O afgekeken. Ik vind het heerlijk!
Uien in ringen snijden.
Azijn in een kommetje
Schepje suiker erbij
Mengen en dan de ui ringen erbij. 5, 10, 15 minuten laten weken.
Ondertussen trouwens de Q op temperatuur gebracht.
Vervolgens de champions gespiest en de courgette gesneden
Alles op de Q:
Net voordat je de champignon spiesjes op de q doet even inkwasten met olie.
Hetzelfde voor de courgette met wat verse parmazaanse kaas ?n wat zeezout.
Natuurlijk nog even een sausje voor bij de burgers. Sausje met twist:
Beetje Calv? mayo
Beetje ketchup (zelf gemaakte is beter en gezonder maar die had ik niet meer)
Kwak mosterd
Slash worchestersaus
Paar drippels tabasco
en even flink roeren.
.....efkes wachten
Lessons learned:
1 - Never change a winning team! Die hamburgerpers is een NO-GO. Ik gebruik gewoon weer mijn Jodenkoekenblikdeksel! De hamburgers waren met moeite bij elkaar te houden.
2- Zelf gemaakte hamburgers? Hard(er) broodje zoals een Italiaanse bol!
3 - Als je een paprika klaar legt....LEG DAT DING DAN OOK OP DE BBQ :blush: :blush: Ik was alles aan het opruimen...kom je nog die paprika tegen hahaha
4 - die courgette was heerlijk!