- Berichten
- 294
Voor de challenge van deze maand had ik een Beefhammer op de planning staan. Wilde dit altijd al maken en het is toch "spooky" met zo een stuk bot. Eerste keer dat ik had gemaakt. Eindresultaat was wel oke maar vlees mocht wel iets zachter. Nu was het wat "taaier" weet niet of dit komt door te lang of te kort. maar kern temperatuur was 94 graden.
Beginnen met het uitzoeken van welke rookhout ik zou gebruiken. Uiteindelijk gekozen voor kers.
Het gebruikte materialen. Recept en ingredienten komen ook van BBQuality.
Heb helaas geen foto van de gerubte versie maar deze heb ik eerst een dag in de huishoudfolie gelegd. Dan kan het lekker intrekken
Dit keer in de Masterbuilt 560 houtskool smoker gedaan. Inkbird termometer ook aangesloten
De gerubte versie met de thermometer pinnen
had uiteindelijk ook maar een mob saus gemaakt van boter, kruiden, water en worchestersaus. Steel van de pan kwam goed uit om beefhammer recht te houden dus deze werd wat vies door het moppen.
Op 70 graden in de aluminiumfolo gedaan met wat mop saus erbij. hier heb ik helaas geen foto van.
Nadat de Beefhammer op 93 graden kwam deze uit de folie gehaald en op de barbecue gezet en ingesmeerd met black pepper saus van saus guru
Daarna nog wat aardappeltjes op de smoker om het geheel te maken. Nu met oranje kruiden/kleur om het toch wat meer in halloweenstijl te doen
Uiteindelijk alles bij elkaar op een mooi plankje gelegd en smullen maar.
Helaas geen tijd om een foto te maken van binnen.
Beginnen met het uitzoeken van welke rookhout ik zou gebruiken. Uiteindelijk gekozen voor kers.
Het gebruikte materialen. Recept en ingredienten komen ook van BBQuality.
Heb helaas geen foto van de gerubte versie maar deze heb ik eerst een dag in de huishoudfolie gelegd. Dan kan het lekker intrekken
Dit keer in de Masterbuilt 560 houtskool smoker gedaan. Inkbird termometer ook aangesloten
De gerubte versie met de thermometer pinnen
had uiteindelijk ook maar een mob saus gemaakt van boter, kruiden, water en worchestersaus. Steel van de pan kwam goed uit om beefhammer recht te houden dus deze werd wat vies door het moppen.
Op 70 graden in de aluminiumfolo gedaan met wat mop saus erbij. hier heb ik helaas geen foto van.
Nadat de Beefhammer op 93 graden kwam deze uit de folie gehaald en op de barbecue gezet en ingesmeerd met black pepper saus van saus guru
Daarna nog wat aardappeltjes op de smoker om het geheel te maken. Nu met oranje kruiden/kleur om het toch wat meer in halloweenstijl te doen
Uiteindelijk alles bij elkaar op een mooi plankje gelegd en smullen maar.
Helaas geen tijd om een foto te maken van binnen.