Beef en Steak

Hallo mede BBQ?ers

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Ralf
  • Startdatum Startdatum
R

Ralf

Gast
Mijn naam is Ralf woonachtig in de Noordoostpolder en vandaag eigenaar geworden van een Grandhall gt3 gasbbq. Na jaren heb ik mijn kooltjes ingeruild voor gas en dus sta ik voor een nieuwe manier van bbqen.
Uiteraard al bezig met het inlezen hoe mijn gietijzeren roosters het beste kan inbranden (seasoning) van de grill. Tips zijn altijd welkom....
Tot ziens op het forum
Verder ben ik erg actief op het gebied van het roken van vis. Aangezien Urk erg dichtbij ligt zou het raar zijn de vis hier niet te halen. Altijd dagvers.
Uiteraard bij het genootschap aangesloten om het een en ander te ontdekken.

Gr Ralf
 
Welkom Ralf


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Welkom Ralf.
Tja, gas is weer eens wat anders.
Ben benieuwd naar je ervaringen. ;)
 
Welkom Ralf. Rook je je vis dan ook op de barbecue of heb je een aparte rookkast?
 
Hai Brecht

Beide. Ik had/heb nog een smokey Joe waar ik mijn vis op rook en heb een rookkast. Beide goed te doen maar de rookkast komt er qua smaak en regelen van temperatuur uiteraard beter uit.
 
Van harte welkom bij het Genootschap!
Ik gebruik altijd Crisco om mijn gietijzer in te branden. Bij een rooster blijft het echter lastig omdat je dat regelmatig zo heet stookt dat je seasoning eraf brandt.
Ik bewaar mijn gietijzeren rooster binnen en vet het regelmatig in om roesten te voorkomen.
 
Hoi Ralf,
welkom bij het Genootschap
 
Welkom hier Ralf :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan