C
Caemgen
Gast
Beste BBQ-genoten,
Na al enige tijd zo nu en dan uit te komen op diverse threads op dit forum via zoekopdrachten op Google heb ik besloten lid te worden.
Aangenaam! Ik ben Kevin. Ik woon in Almere, maar ben regelmatig voor mijn werk in Japan.
Hier heb ik zo'n twee jaar geleden voor het eerst 'Yakiniku' ontdekt bij een etentje met collega's. Mijn leven is sindsdien niet meer hetzelfde. Wat ik daar gegeten heb was zo waanzinnig lekker. Met voorsprong de lekkerste steak die ik ooit heb gegeten.
Voor wie het nog niet kent; Yakiniku is de Japanse manier van BBQ'en (ge?nspireerd door de Korean BBQ stijl): Op een in de tafel ge?ntegreerde kolen BBQ (bij uitzondering op gas of elektrisch, maar dat is voornamelijk buiten Japan ivm strengere veiligheidsvoorschriften) de meest uiteenlopende kleine gerechten bereiden. Waaronder dus steak. En dan bij voorkeur Kobe beef.
Sindsdien heb ik talloze restaurants en stukken vlees mogen proberen. Hier onder een aantal foto's die ik gemaakt heb van mijn ervaringen, zodat je een beetje een beeld krijgt;
Mijn missie is om nu dezelfde smaaksensatie thuis te recre?ren (voor zover mogelijk dan)... en ik ben recentelijk redelijk in de buurt gekomen. Maar ik heb helaas nog steeds niet de kwaliteit behaalt die ik voor ogen heb. Dus wellicht dat ik hier wat advies en tips kan vinden!
Verder...
Ik heb onlangs in Engeland een prima steak aan tafel geserveerd gekregen en zelf af mogen grillen op een lavasteen. Erg lekker - en erg leuk!
Zoiets:
https://www.youtube.com/watch?v=udPnbKnC35I
Zie http://www.steakstones.com
Enig idee of deze ook ergens in Nederland te vinden zijn? Voor consumenten dan. Daar zou ik namelijk wel 4 setjes thuis van willen hebben.
Na al enige tijd zo nu en dan uit te komen op diverse threads op dit forum via zoekopdrachten op Google heb ik besloten lid te worden.
Aangenaam! Ik ben Kevin. Ik woon in Almere, maar ben regelmatig voor mijn werk in Japan.
Hier heb ik zo'n twee jaar geleden voor het eerst 'Yakiniku' ontdekt bij een etentje met collega's. Mijn leven is sindsdien niet meer hetzelfde. Wat ik daar gegeten heb was zo waanzinnig lekker. Met voorsprong de lekkerste steak die ik ooit heb gegeten.
Voor wie het nog niet kent; Yakiniku is de Japanse manier van BBQ'en (ge?nspireerd door de Korean BBQ stijl): Op een in de tafel ge?ntegreerde kolen BBQ (bij uitzondering op gas of elektrisch, maar dat is voornamelijk buiten Japan ivm strengere veiligheidsvoorschriften) de meest uiteenlopende kleine gerechten bereiden. Waaronder dus steak. En dan bij voorkeur Kobe beef.
Sindsdien heb ik talloze restaurants en stukken vlees mogen proberen. Hier onder een aantal foto's die ik gemaakt heb van mijn ervaringen, zodat je een beetje een beeld krijgt;
Mijn missie is om nu dezelfde smaaksensatie thuis te recre?ren (voor zover mogelijk dan)... en ik ben recentelijk redelijk in de buurt gekomen. Maar ik heb helaas nog steeds niet de kwaliteit behaalt die ik voor ogen heb. Dus wellicht dat ik hier wat advies en tips kan vinden!
Verder...
Ik heb onlangs in Engeland een prima steak aan tafel geserveerd gekregen en zelf af mogen grillen op een lavasteen. Erg lekker - en erg leuk!
Zoiets:
https://www.youtube.com/watch?v=udPnbKnC35I
Zie http://www.steakstones.com
Enig idee of deze ook ergens in Nederland te vinden zijn? Voor consumenten dan. Daar zou ik namelijk wel 4 setjes thuis van willen hebben.