- Berichten
- 218
Ik ben n?t lid geworden van dit forum, na een bezoek aan de site van Noskos, waar ik vaker rond gesnuffeld heb.
Mijn naam is Mike van Leeuwen, 41 jaar, getrouwd met Audrey en samen hebben we een prachtige zoon Tijmen van twee?nhalf. Ik heb de afgelopen zes jaar in de bierwereld gezeten, de laatste jaren bij Bier&cO, een groothandel in speciaalbier in Amsterdam. Ik ben nu bezig met de StiBon 2 opleiding. Van bier weet ik dus wel wat.
Maar afgelopen november kwam er iets op mijn pad waar ik geen nee tegen kon zeggen: een baan in het bos! Aangezien ik ook een enorme liefde voor de natuur heb, leek me dit iets geweldigs. En sinds 1 januari werk ik dus als boswachter bij Natuurmonumenten. Ik ben in ons beheerteam (Noord-Holland Midden) verantwoordelijk voor de communicatie, recreatie en vrijwilligers. Ik heb het geweldig naar mijn zin.
Last but not least mijn derde passie: koken en dan vooral BBQ! En dan wel Amerikaans low and slow. Al jaren geleden ben ik hiermee in aanraking gekomen bij mij familie in Atlanta, Georgia en ik was direct verkocht: ribs, chicken, pulled pork en brisket! Hooha!
Dit heeft ertoe geresulteerd dat ik een eigen bedrijf ben begonnen. Ik heb jarenlang kaas ge?xporteerd naar Amerika ?n barbecuesauzen en rubs van Bone Suckin' Sauce en Dinosaur heb ge?mporteerd naar NL.
Daarbij handelde ik ook nog wat offsetsmokers e.d. die ik oa aan de Sligro verkocht.
Als het even kan steek ik mijn ProQ excel of mijn WGA (met gietijzeren grate natuurlijk) aan. En die eerste hou ik op temperatuur met mijn NanoQ.
Mijn BGE heb ik net verkocht wegens plaatsgebrek. Ik woon nl in Haarlem en ons tuintje mag de naam tuin eigenlijk niet hebben.
Mijn specialiteiten zijn ribs en pulled pork en ben ik in mijn vriendenkring geliefd vanwege mijn zelfgemaakte Apple BBQ-saus en mijn homemade rub.
Ik vind het heerlijk om het web af te struinen naar lekkere recepten en heb inmiddels een aardige bibliotheek aan kookboeken.
Hoop dat jullie nu even genoeg weten, maar vraag gerust!
PS ik heb ook een vraagje aan jullie: ik heb de indruk dat dit forum verschilt van het BBQ-forum door meer op Amerikaans barbecuen te focussen, klopt dat?
Mijn naam is Mike van Leeuwen, 41 jaar, getrouwd met Audrey en samen hebben we een prachtige zoon Tijmen van twee?nhalf. Ik heb de afgelopen zes jaar in de bierwereld gezeten, de laatste jaren bij Bier&cO, een groothandel in speciaalbier in Amsterdam. Ik ben nu bezig met de StiBon 2 opleiding. Van bier weet ik dus wel wat.

Maar afgelopen november kwam er iets op mijn pad waar ik geen nee tegen kon zeggen: een baan in het bos! Aangezien ik ook een enorme liefde voor de natuur heb, leek me dit iets geweldigs. En sinds 1 januari werk ik dus als boswachter bij Natuurmonumenten. Ik ben in ons beheerteam (Noord-Holland Midden) verantwoordelijk voor de communicatie, recreatie en vrijwilligers. Ik heb het geweldig naar mijn zin.
Last but not least mijn derde passie: koken en dan vooral BBQ! En dan wel Amerikaans low and slow. Al jaren geleden ben ik hiermee in aanraking gekomen bij mij familie in Atlanta, Georgia en ik was direct verkocht: ribs, chicken, pulled pork en brisket! Hooha!
Dit heeft ertoe geresulteerd dat ik een eigen bedrijf ben begonnen. Ik heb jarenlang kaas ge?xporteerd naar Amerika ?n barbecuesauzen en rubs van Bone Suckin' Sauce en Dinosaur heb ge?mporteerd naar NL.
Daarbij handelde ik ook nog wat offsetsmokers e.d. die ik oa aan de Sligro verkocht.
Als het even kan steek ik mijn ProQ excel of mijn WGA (met gietijzeren grate natuurlijk) aan. En die eerste hou ik op temperatuur met mijn NanoQ.
Mijn BGE heb ik net verkocht wegens plaatsgebrek. Ik woon nl in Haarlem en ons tuintje mag de naam tuin eigenlijk niet hebben.
Mijn specialiteiten zijn ribs en pulled pork en ben ik in mijn vriendenkring geliefd vanwege mijn zelfgemaakte Apple BBQ-saus en mijn homemade rub.
Ik vind het heerlijk om het web af te struinen naar lekkere recepten en heb inmiddels een aardige bibliotheek aan kookboeken.
Hoop dat jullie nu even genoeg weten, maar vraag gerust!

PS ik heb ook een vraagje aan jullie: ik heb de indruk dat dit forum verschilt van het BBQ-forum door meer op Amerikaans barbecuen te focussen, klopt dat?