- Berichten
- 769
Zoals in een ander topic aangegeven had ik voor mijn verjaardag een rotisserie gekregen! Deze helaas moeten ruilen omdat deze niet op mijn Weber paste, inmiddels dus een passend exemplaar!
Ik had geen zin in een hele kip, en er lag geen picanha in het schap daar waar ik liep (lui, ik weet het). Dan maar de procureur uit de diepvries halen, helaas wat laat en dus geen tijd voor een marinade, ook een wat gezellig maar daardoor druk weekend.
Vanmiddag de procureur in lapjes gesneden en ruim in de (zelf gemixte) gyros kruiden gezet.
Kolen heet, rotisserie op de BBQ, spies gemaakt tussen een gehalveerde ui, en draaien maar!
Anderhalf uur later genoeg lekker knapperige stukjes dus aan tafel!
Zeer te spreken over de smaak, en leuk om zo’n speeltje te gebruiken
.
Maar ik ben het toch met Noskos eens, gyros is niet ideaal op een spit, gaart onregelmatig en juist die knapperige stukjes zijn voortreffelijk.
Dus op naar meer gerechten met het spit! Tips zijn altijd welkom.
Heb nog een Iberico presa liggen, wellicht leuk
Ik had geen zin in een hele kip, en er lag geen picanha in het schap daar waar ik liep (lui, ik weet het). Dan maar de procureur uit de diepvries halen, helaas wat laat en dus geen tijd voor een marinade, ook een wat gezellig maar daardoor druk weekend.
Vanmiddag de procureur in lapjes gesneden en ruim in de (zelf gemixte) gyros kruiden gezet.
Kolen heet, rotisserie op de BBQ, spies gemaakt tussen een gehalveerde ui, en draaien maar!
Anderhalf uur later genoeg lekker knapperige stukjes dus aan tafel!
Zeer te spreken over de smaak, en leuk om zo’n speeltje te gebruiken

Maar ik ben het toch met Noskos eens, gyros is niet ideaal op een spit, gaart onregelmatig en juist die knapperige stukjes zijn voortreffelijk.
Dus op naar meer gerechten met het spit! Tips zijn altijd welkom.
Heb nog een Iberico presa liggen, wellicht leuk
