BasBQ
Beef en Steak

Gyros van lamsgehakt

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.300
Gyros van lamsgehakt

20izy3t.jpg



Ingredi?nten:
2 pitabroden
500 gr Lamsgehakt
1 kleine rode ui in stukken
2 teentjes knoflook
2 el spekreepjes
Gyroskruiden (bijvoorbeeld het mengsel van bbq-nl.com als hieronder)
Halve ui in halve ringen
1 tomaat in stukjes
Tatziki of knoflooksaus

Kruid het gehakt met de gyroskruiden en laat ze minstens 2 uur intrekken. Doe dan de rode ui, knoflook en spekreepjes in een keukenmachine en pureer dit. Voeg het gehakt toe en pureer dit ook even mee. Kneed het geheel goed door elkaar en vorm met je handen een baksteen model van het gehakt. Pak het in in aluminiumfolie en zet in de bbq  op ongeveer 150 graden tot het een kerntemp. Van ongeveer 65 graden heeft (dit duurt meestal rond de 30 minuten). Pak het vlees uit en laat het 10 minuten rusten op het aanrecht. De temperatuur van de bbq verhogen naar ongeveer 200 graden. Snij dunne plakken van het gehakt en leg deze nog even terug op de bbq. Na ongeveer 1,5 a 2 minuten keer je de plakken om. Ze zijn dan wat bruin geworden en hebben "crispy" randjes. Als de andere kant ook gebakken is, wederom na ongeveer 2 minuutjes, haal je het vlees eruit. Beleg een pita met wat ui, tomaat en tatziki of knoflooksaus. Snij de plakken vlees een beetje kleiner en leg het op de pita en vouw hem dicht. Eet smakelijk!!

Gyroskruiden voor ongeveer 1 kg vlees:
1 eetlepel zeezout
0,5 eetlepel tijm
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel oregano
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel komijnenpoeder
1 eetlepel paprikpoeder mild
0,5 eetlepels paprikapoeder scherp
1 eetlepels uienpoeder
1 eetlepels knoflookpoeder

Recept voor gyroskruiden van bbq-nl.com

16jq7fb.jpg


23mq6at.jpg


nzg5rq.jpg


2du9elk.jpg


2ir4214.jpg


2yy3uvk.jpg


20izy3t.jpg



 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.622
Hopla, op de todo. Vrijdag gaan we turksbrood vullen met gyros. Mmmmmmmm
Bedankt voor het delen Lin
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.622
We hebben genoten Lin. We hebben een nieuwe favoriete snack/maaltijd.
 
Bovenaan Onderaan