C
Colin
Gast
Dag allen,
Ik heb m'n guanciale genoemd in mijn voorstel bericht en enkele van jullie hebben erna gevraagd.
De boerenmarkt waarover ik het heb gehad: dat is elke woensdag in Amsterdam op het Haarlemmermeerplein. Het is niet groot, maar wel fijn! Er komt een slager daar staan die verkoopt uitsluitend vleesproducten gemaakt van varkens van goed afkomst! Dat zijn Berkshires, en zeer oude ras, wat we noemen in het Engels een heirloom breed. Wikipedia:
Wat wil je meer weten!
Deze slager heeft ook voortreffelijke verse worsten e.d. Ik heb speciaal een wang van 2 kilo bij hem besteld.
Ik ben vergeten een foto van te maken van de wang voor dat ik het in de pekel heb gelegd, maar ik beloof straks wel eentje wanner hij klaar is te rijpen.
Ik volg de recept van Ruhlman en Polcyn.
Er is een Italiaans etenswaren winkeltje in de Kinkerstraat met veel vlees producten, en daar heb ik voor het eerst guanciale geproefd. Bijzonder lekker. Qua smaak lijkt het een beetje op pancetta. Goed foto van een guanciale hier: http://curedmeats.blogspot.nl/2010/08/guanciale-finally-ready.html
Wordt vervolgd.
Ik heb m'n guanciale genoemd in mijn voorstel bericht en enkele van jullie hebben erna gevraagd.
De boerenmarkt waarover ik het heb gehad: dat is elke woensdag in Amsterdam op het Haarlemmermeerplein. Het is niet groot, maar wel fijn! Er komt een slager daar staan die verkoopt uitsluitend vleesproducten gemaakt van varkens van goed afkomst! Dat zijn Berkshires, en zeer oude ras, wat we noemen in het Engels een heirloom breed. Wikipedia:
BronBerkshire pork, prized for juiciness, flavour and tenderness, is pink-hued and heavily marbled. Its high fat content makes it suitable for long cooking and high-temperature cooking.
Wat wil je meer weten!
Deze slager heeft ook voortreffelijke verse worsten e.d. Ik heb speciaal een wang van 2 kilo bij hem besteld.
Ik ben vergeten een foto van te maken van de wang voor dat ik het in de pekel heb gelegd, maar ik beloof straks wel eentje wanner hij klaar is te rijpen.
Ik volg de recept van Ruhlman en Polcyn.
Er is een Italiaans etenswaren winkeltje in de Kinkerstraat met veel vlees producten, en daar heb ik voor het eerst guanciale geproefd. Bijzonder lekker. Qua smaak lijkt het een beetje op pancetta. Goed foto van een guanciale hier: http://curedmeats.blogspot.nl/2010/08/guanciale-finally-ready.html
Wordt vervolgd.
