BasBQ
Beef en Steak

Grillworst

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.048
Na al die mooie grillworsten die de afgelopen weken voorbij kwamen kon ik niet achterblijven.

Bij Vuur & Rook speciale grillworst darmen gehaald en nog een snijschijf voor de Porkert, recept van Mike en het feest kon beginnen.

1 kilo kippendijen door de vleesmolen.

adunada2.jpg


Goed mengen met de kruiden, water en kaas.

In de worststopper

u3yhedub.jpg


En vullen maar

qu3y7u3a.jpg


In een waterbak van 80 C de worst koken tot een kerntemperatuur van 72 C.

ny7y2y3u.jpg


Af laten koelen in de koelkast en de volgende dag in 3 stukken gesneden.

Even in Harry's rub rollen

utezuhe8.jpg


En dan 20 minuten grillen op de bbq

3u8ynepu.jpg


En dan heb je een heerlijk resultaat

rymyvudy.jpg


Bedankt voor het kijken.


 
Mooie sessie Frits!

Ging het vullen goed op de porkert?
 
het water loopt me in de mond Frits, dat ziet er werkelijk heerlijk uit  :)
 
Daan ik heb hem gevuld met een elcheapo worstvuller van eBay.

Dat ging goed, kwam er alleen achter dat een gedeelte van de farce via de achterkant ontsnapt was.
Daar heb ik nog wat oefening mee nodig.
 
Lekker worstje hoor
 
Ziet er goed uit Frits! Dit was je eerste keer met die worstvuller? En dat 'ontsnappen' komt door een gebruiksfout of vanwege het design van de worstvuller?


Frits zei:
Daan ik heb hem gevuld met een elcheapo worstvuller van eBay.

Dat ging goed, kwam er alleen achter dat een gedeelte van de farce via de achterkant ontsnapt was.
Daar heb ik nog wat oefening mee nodig.
 
Dat is een designfout, denk ik,  de farce kan langs de stop en de rand van de bus. Een ietsje grotere stop of een rubber rand helpt waarschijnlijk.
Of de worsten sneller vullen met minder druk.
 
Ja, deze heeft me in totaal een goede 30 euro gekost, en zal hier behoorlijk wat plezier aan beleven.

Mocht ik een serieze worstenmaker willen worden kan ik altijd nog voor een mooie stopbus bij vuur een rook gaan
 
Mooi gemaakt Frits!! Porkert#5 of #8??
 
Frits zei:
Daan ik heb hem gevuld met een elcheapo worstvuller van eBay.

Ja, als ik beter naar de foto's had gekeken had ik het zelf kunnen zien :p
 
Ziet er goed uit Frits, denk dat ik dat ook wel lust.
 
Grillworst, lekker de naam alleen is al top  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan