BasBQ
Beef en Steak

Grill worst vraagje

 
 

De_Veug

Tondelzoeker
Berichten
17
Ik kom verschillende recepten tegen voor grillworst. Sommige recepten die ik tegen kom staat om na het draaien van het gehakt een beetje water toe te voegen. Indien ik dat niet doe, wordt de worst hier heel droog van of is het meer bedoeld om het mengsel smeuïg te maken?
 
Is om smeuïg te maken ;)
 
Het water helpt ook voor de binding (daarom dat smeuige). De worst blijft dan mooier aan elkaar zitten en valt minder makkelijk uit elkaar.
 
Tis goed gelukt, structuur is super. Alleen de worst zonder kaas is een tikkeltje droog. Volgende keer meer spek erdoor denk ik....
 
Smeuïgheid wordt ook gekregen uit vet, dus inderdaad hoger vetpercentage is ook een idee.
Toevallig heb ik woensdag de gratis online workshop van Wateetons gevolgd en die gaf aan dat je water (ijs gruis) toevoegd aan de keukenmachine om het allemaal een beetje koel te houden. Volgens hem was dit niet nodig bij het gebruik van een gehaktmolen.
Water is ook maar water, ik zou m vetter maken om de droogte te voorkomen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan