- Berichten
- 1.936
Griet is een ondergeschoven kindje, zo' heerlijke platvis en betaalbaar!
Lijkt qua smaak op haar veel duurdere maar ook overheerlijke broertje de Tarbot
Je kunt er ook tongfilet voor gebruiken.
Ik laat Ewald de vis fileren maar je kunt het ook aan de visboer vragen.
Ingredienten:
2 grote grieten, dat levert 8 filets op
8 plakjes parmaham
12 groene olijven met piment, fijngehakt
4-6 tl. kappertjes
Tomatentapenade
Vers gemalen zwarte peper uit de molen
Olijfolie
bestrooi de filets met wat versgemalen zwarte peper.
Smeer elke filet zeer dun! in met de tomatentapenade
Verdeel op elke filet wat fijngehakte olijven en kappertjes.
rol elke filet vanaf de smalle kant op, leg elk rolletje op een plak Parmaham en wikkel de Parmaham eromheen.
Schuif 2 spiesen dwars door het rolletje (doe 2 tot 3 rolletjes per spies)
Smeer elk rolletje dun in met olijfolie
Gril de grietrolletjesspiesen direct op de BBQ totdat de ham mooi bruin en de vis niet meer glazig is, (6 tot 10 min)
Laatst bewerkt door een moderator: