BasBQ
Beef en Steak

Griekse Stifado

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
Omdat wij nogal Griekenland gek zijn en mijn vriend daar altijd Stifado eet, vond ik het tijd om dat eens zelf te maken. Wel een gok natuurlijk want probeer zoiets maar eens te kopi?ren... Het is een DO recept maar helaas heb ik die (nog) niet dus heb ik een dikke braadpan gebruikt. De voorbereidingen op het gasstel en daarna indirect op 160 gr indirect op,de Q.


2d10os6.jpg



Ingredi?nten:
850 gr. Doorregen runderlappen.
4 el olijfolie.
5 tenen knoflook geperst.
1 blik tomatenblokjes.
2 uien in grove stukken
250 g sjalotjes.
100 ml rode wijn.
30 ml rode wijnazijn
klein blikje tomatenpuree
1 tl kaneel.
1 tl geraspte nootmuskaat
2 laurierblaadjes.
2 kruidnagels.
? tl gemalen komijn.
peper en zout naar smaak.
5 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden.
Scheutje Worcestershire sauce.
+- 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan).
? 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien.

Snij het vlees in grove stukken en bestuif het met bloem.
Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan.

2z49ri9.jpg


Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn erbij en voeg de uien toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de zongedroogde tomaten ,tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.



Doe het water erbij en let erop dat het vlees onderstaat.
Zet dit in de BBQ indirect op ongeveer 160 graden. Laat dit ongeveer 3 uur stoven.

ej6b7s.jpg


Voeg na ongeveer 1 uur de sjalotten toe. Het mooiste is als ze heel blijven.

14dq53s.jpg


Ik heb de Stifado geserveerd met de aardappeltjepakketjes en een griekse salade.
Wat vonden we ervan?
Heerlijk en zeer voor herhaling vatbaar. Nu nog Griekse zon en het plaatje is compleet!

osv1xy.jpg


33kdcer.jpg






 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.364
dat ziet er zeer lekker uit, zou je mij niet mee plagen
 

groundhog667

Stoker
 
 
Berichten
406
Dat zier er idd geweldig uit!
Bedankt voor het recept.

Gewoon een vraagje: geeft het stoven op de bbq nog een extra smaak?
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
groundhog667 zei:
Dat zier er idd geweldig uit!
Bedankt voor het recept.

Gewoon een vraagje: geeft het stoven op de bbq nog een extra smaak?

Nee volgens mij maakt het niet veel uit of je het op de bbq zet of in de oven maar de Q is natuurlijk veel leuker.
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
Ceriel zei:
Lekker Linda! Ook hier geen "zet op mijn to do"-knopje....  :p

Ooooh slecht!!! Waar zijn de beheerders als je ze nodig hebt???  ;)
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.193
Ik denk dat ik dit wel lekker vind!! :D
 

Roland78

Stoker
 
 
Berichten
302
Leuk recept zeg,gaat ook hier op het "nog te maken lijssie"!!
Bedankt voor het delen!!
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Dat ziet er lekker uit zeg!
 

A3aan84

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
525
Dat ziet er iid smaakvol uit!
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.201
Mooi gerecht! En in de VS heeft zo'n pan gewoon ern Dutch Oven hoor ;)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.237
Dat ziet er super uit.

Ter info, het knopje voor de to-do-lijst verschijnt niet gelijk, dat duurt enige tijd.
 

JohanD

Stoker
 
 
Berichten
344
Ik ga de DO poetsen, deze gaat er als het even kan van het weekend in.
 

Stoker Joop

Stoker
 
 
Berichten
320
Lekker hoor!
Het recept heeft iets weg van goulash.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.568
Ziet er heerlijk uit en zeker ook een leuk recept.
Je zou het vlees natuurlijk ook eerst in zijn geheel op de bbq kunnen grillen en dan pas in stukken snijden, op die manier proef je wel dat het van de bbq komt  ;) dat doen wij ook altijd als we Goulash of Boeuf bourguignon maken.
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
CERIEL CERIEIEIEIEL!!!

HET TODO KNOPJE IS ER!!!!!

:p
 
Bovenaan Onderaan