- Berichten
- 512
Doordeweeks willen we nog wel eens een makkelijk maaltje eten. Vandaag had ik een lange kantoordag en dus weinig zin in uitgebreide kookerairie.
Kofta is zo’n go-to maaltje wat iedereen wel lust hier thuis en wat binnen 20 minuten op tafel staat. Nee, we eten niet alleen maar Aziatische dingen hier.
In plaats van de gebruikelijke gehaktballen (zoals in de Knorr gerechtjes - koop dat niet. Zelfgemaakt is dit gerecht vele malen lekkerder) had ik t vlees vandaag op spiesen geprikt.
Snel, simpel en naar mijn mening lekkerder dan de balletjes door de rook en grilstrepen.
Standaard kofta sausje en een Griekse salade er bij en smullen maar!
Voor t vlees voor dikke spiesen voor zes personen had ik
1,2 kg half half gehakt.
1 dikke eetlepel knoflookpoeder
1 dikke eetlepel komijnpoeder
1/2 eetlepel Uienpoeder
Een flinke snuf nootmuskaat
Peper en zout.
Voor de binding een ei en wat paneermeel.
Dat had ik beide omdat ik wat dingen las hier over spiesen die doorzakten etc en omdat het eitje de keukenmachine waar ik t gehakt in liet ronddraaien wat makkelijker liet ronddraaien.
Anyway, dat dus.
Bbq direct op zo’n 180 graden, klein kwartiertje tot t gaat was.
καλή όρεξη!
Kofta is zo’n go-to maaltje wat iedereen wel lust hier thuis en wat binnen 20 minuten op tafel staat. Nee, we eten niet alleen maar Aziatische dingen hier.
In plaats van de gebruikelijke gehaktballen (zoals in de Knorr gerechtjes - koop dat niet. Zelfgemaakt is dit gerecht vele malen lekkerder) had ik t vlees vandaag op spiesen geprikt.
Snel, simpel en naar mijn mening lekkerder dan de balletjes door de rook en grilstrepen.
Standaard kofta sausje en een Griekse salade er bij en smullen maar!
Voor t vlees voor dikke spiesen voor zes personen had ik
1,2 kg half half gehakt.
1 dikke eetlepel knoflookpoeder
1 dikke eetlepel komijnpoeder
1/2 eetlepel Uienpoeder
Een flinke snuf nootmuskaat
Peper en zout.
Voor de binding een ei en wat paneermeel.
Dat had ik beide omdat ik wat dingen las hier over spiesen die doorzakten etc en omdat het eitje de keukenmachine waar ik t gehakt in liet ronddraaien wat makkelijker liet ronddraaien.
Anyway, dat dus.
Bbq direct op zo’n 180 graden, klein kwartiertje tot t gaat was.
καλή όρεξη!


