- Berichten
- 113
Vandaag misschien wel het lekkerste stukje vlees voor de bbq, runder ribs.
Gisteren begonnen met trimmen, niet echt een vet cap maar wel heel veel zilvervlies of silver skin of hoe je het wilt noemen.
De rub gemaakt, deze keer de Beef rub van Pitmaster X genomen. Verschillende recepten van hem al geprobeerd en deze zijn mooi in balans volgens de critici hier.
Het plan voor vandaag. Rond half 10 op de bbq, uiteindelijk 20 voor 10 geworden, aangezien de werklui van de nieuwe trap wat vragen hadden.
We koken vandaag met Marabu en whiskey/eiken chunks. Verder is het plan om niet te wrappen, en ongeveer iedere uur tot anderhalf uur licht te sprayen. Het sprayen is puur als test, de vorige keer zonder wrap en spray waren ze ook heerlijk. Sprayen zal gewoon met wat lauw water zijn.
Op een paar minuten na 5 uurtjes gelegen, meater gaf 92 graden, dat is wel snel... met de prik thermometer naar buiten en jawel overal boter zacht. Volgens de meater is de temperatuur tussen de 120 en 130 graden geweest al begin ik hier wel aan te twijfelen langzaam, er staat hier vaak een flinke wind dus dat schommelen is wel verklaarbaar.
Ze liggen nu ingepakt in de oven op 65 graden te rusten en te wachten tot er gegeten word. Het rook fantastisch en voelde aan als een kussentje.
vergeten om de foto van het aangesneden resultaat toe te voegen. Reactie vrouw... eerst stilte daarna dit is echt het beste wat je tot nu hebt gemaakt.
Gisteren begonnen met trimmen, niet echt een vet cap maar wel heel veel zilvervlies of silver skin of hoe je het wilt noemen.
De rub gemaakt, deze keer de Beef rub van Pitmaster X genomen. Verschillende recepten van hem al geprobeerd en deze zijn mooi in balans volgens de critici hier.
Het plan voor vandaag. Rond half 10 op de bbq, uiteindelijk 20 voor 10 geworden, aangezien de werklui van de nieuwe trap wat vragen hadden.
We koken vandaag met Marabu en whiskey/eiken chunks. Verder is het plan om niet te wrappen, en ongeveer iedere uur tot anderhalf uur licht te sprayen. Het sprayen is puur als test, de vorige keer zonder wrap en spray waren ze ook heerlijk. Sprayen zal gewoon met wat lauw water zijn.
Op een paar minuten na 5 uurtjes gelegen, meater gaf 92 graden, dat is wel snel... met de prik thermometer naar buiten en jawel overal boter zacht. Volgens de meater is de temperatuur tussen de 120 en 130 graden geweest al begin ik hier wel aan te twijfelen langzaam, er staat hier vaak een flinke wind dus dat schommelen is wel verklaarbaar.
Ze liggen nu ingepakt in de oven op 65 graden te rusten en te wachten tot er gegeten word. Het rook fantastisch en voelde aan als een kussentje.
vergeten om de foto van het aangesneden resultaat toe te voegen. Reactie vrouw... eerst stilte daarna dit is echt het beste wat je tot nu hebt gemaakt.
Laatst bewerkt: