- Berichten
- 217
Samen met een maat een Do gekocht en die moest dus gebruikt worden, eigenlijk de hele dag mee bezig geweest

1200 gram doorregen runderlappen
Ganzenvet + plantaardige olie.
100 gram spekreepjes
4 grote ui
3 teentjes knoflook
8 paprikas (rood en groen)
2 pakjes tomaatstukjes (400 gram)
6 vastkokende aardappelen
400 gram sperziebonen
400 gram champignons
1 groot blikje tomatenpuree
4 theelepels tijm
2 theelepels karweizaad
2 eetlepels bloem
3 eetlepel pikante paprikapoeder
2 deciliter rode wijn
4 deciliter Rundvleesbouillon
Dit recept is grotendeels gebaseerd op de Goulash uit de DO
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/nederlandse-ovens/goulash-uit-de-do/
Ik kon geen ossewit krijgen op korte termijn, de slager gaf mij ganzenvet. Zou volgens hem ook smakelijker zijn alleen moest ik opletten dat het neiging heeft om te verbranden.
Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit het ganzenvet met wat plantaardige olie bak het vlees om.
Voeg spekreepjes toe en nog wat later de gesnipperde uien en gesneden tenen knoflook, paprika alles beetje laten doorbakken.
Het gaat allemaal in een redelijk natuurlijke flow. Als je er tijden aan wil plakken is tussen ieder ingredient 2~3 min te hanteren.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm en karweizaad toe. Breng het geheel aan de kook en laat het rustig inkoken.
Als de goulash voldoende dik is de deksel er op en verder laten sudderen uurtje of 2~3.
Ongeveer 45 minuten voor je gaat eten de aardappelen (in blokjes gesneden), sperziebonen en champignons toevoegen en laten mee sudderen.







Laatst bewerkt door een moderator: