BasBQ
Beef en Steak

Goedemorgen!

GJO

Tondelzoeker
Berichten
2
Hallo allemaal,

Ik ben Gert Jan, en stel me graag even voor. In de afgelopen 15 jaar ben ik een tevreden Weber BBQ-er geweest. De afgelopen tijd wilde dat ding maar niet stuk gaan (zodat ik een reden zou hebben om een nieuwe BBQ te kopen). Ik heb toch maar besloten dat er een Kamado gaat komen. Denk dat het een Bastard wordt, en als ik de verschillende forums zo bekijk, waarschijnlijk de Large. Ik ga er ook een tafel voor maken, dus het wordt een 'solo'. Nu vroeg ik me ook gelijk af: hoe lastig wordt het om een kamado in een tafel te tillen? Zijn daar ervaringen mee (bv eerst demonteren)? Als het project klaar is zal ik wat fotootjes delen.

Groeten,
Gert Jan
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.464
Van harte welkom bij het Genootschap!

Het is niet echt makkelijk en handig om een kamado in een tafel te tillen. Je zou de deksel uit het scharnier kunnen halen, dat scheelt al een stuk. Maar een hele is best aan het gewicht.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.151
Welkom GJ! Veel plezier hier.

Met een beetje hulp moet zo`n kamado er toch in te tillen zijn?
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.016
Welkom Gert Jan. Ik hoop niet dat je de weber weg doet. Als je de ruimte hebt, lekker voor erbij 😁. Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees, eerst de Weber en dan de Bastard. Ook ik had een eigengemaakte tafel. Het erin tillen is best een klusje. Met z'n tweeën ging het wel. De ene tilde aan het scharnier en de ander een beetje priegelen. In iedergeval alle interne onderdelen verwijderen, maar das logisch. Succes!
 

GJO

Tondelzoeker
Berichten
2
Bedankt voor de reacties! Leuk om zo met het forum te beginnen en een warm welkom
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.722
Welkom bij het genootschap

samen met iemand er in tillen en dan wat lekkers erop als afsluiter
 

janvh

Kooltjesharker
 
 
Berichten
220
Welkom!
Ik heb mijn bastard samen met een maat er in getild. Helemaal leeg halen, en een spanbandje door de onderste luchtschuif. Dan is het goed te doen.
 

Zzzjon

Pitmaster
 
 
 
Berichten
723
Welkom!
 
Bovenaan Onderaan