Beef en Steak

Gevulde varkensrollade

 
 
 
 

RenZwi

Pitmaster
Berichten
547
Daar de personeelsvereniging tijdens Pasen een varkensrollade uitdeelde, voor mij een uitgelezen kans weer eens een rollade op de Q te rollen!

Deze was al gekruid met je standaard “rolladekruiden”. Ik heb er zelf nog een kleine blend van kruiden bij gedaan om tot een mooi geheel te komen.

M’n souschefje wilde wederom helpen, wat uiteraard geen probleem was! We begonnen met het uitrollen, toen ingesmeerd met de BBQ saus die ik nog over had van de Brisket vorige week. Daar overheen kaas en ham (naar idee van het souschefke 😄). En rollen maar!

CA2D8A09-0BBD-4EB8-B38F-F81077A7C152.jpeg


Rub aangebracht, in bacon gewikkeld en een nachtje in de koelkast laten genieten.

2640EA1D-EBFB-443E-9E49-98C7ED016FB9.jpeg


Rond 1500 de Q aangezet, indirect op 150 graden. Kon Elin ondertussen nog even de rollade lakken met de BBQ saus.

149E2FC5-2445-4E02-AA64-BF531CE4D6A0.jpeg


Toen mocht hij erop. 2,5 uur later was hij mooi op temperatuur. Laten rusten, lang kwartiertje hoor, maar daarna aanvallen, gelukkig!

54AD2C78-6F6C-4620-8F59-57A8AE6092C7.jpeg


Hij was heerlijk aldus het hele gezin 😉

AF64EAB6-08CA-432F-A9FF-63D3896E6E96.jpeg
 
Kijk dat is nog eens goede hulp! Mooi stuk vlees geworden.😁 En waarom leveren ze geen dopjes bij die sausflesjes he :ROFLMAO:
 
Mooi werk, maar met zulk goede hulp is het ‘appeltje eitje’.
 
Mooi gedaan, dat standaard rollade netje moest er toch af. Rollade netjes en bbq zijn niet de beste vrienden, mijn neefje vind dat nog steeds grappig....
 
Mooie rollade.
Handig zo'n souschef, hier beperkt de hulp zich vooral tot helpen eten.
 
das toch genieten, koken met kinderen
goed bezig. tof
 
Terug
Bovenaan Onderaan