BasBQ
Beef en Steak

gevulde varkenshaas in bladerdeeg

 
 
 

HHR

Pitmaster
Berichten
613
Ben druk geweest vandaag, zie hier het resultaat.

DSC01037.jpg

fase 1: Het vullen van de haas.

DSC01038.jpg

fase 2: het dicht maken van de haas.

DSC01042.jpg

fase 3: Het verpakken van de haas.

DSC01046.jpg

fase 4: Smullen maar.

DSC01053.jpg

Doorgesneden exemplaar.
 
geweldig idee, waar heb je de varkenshaas mee gevuld?

was je bladerdeeg wel helemaal gaar?
ziet er verder prachtig uit
 
Bladerdeeg was net-aan gaar.
De vulling: 100 gr mon chou, 75 gr geraspe oude kaas, 1/2 tl tijm, 1/2 tl paprikapoeder.
Dit is voor 3 ? 4 varkenshaasjes.
Dat allemaal door elkaar mengen en in de haas proppen.
 
dank je wel, ga het zeker een keer proberen
 
Had je ei over je bladerdeeg gesmeerd? Dan krijg je zo'n mooi goudkleurig korstje er op. Vulling klinkt prima!
 
Bladerdeeg lijkt net niet gaar,maar toch mooi gedaan goed idee.
 
Jammer dat het bladerdeeg niet iets meer bladerde, zeg maar. Nu is het nog vrij compact zo te zien? Maar het ziet er erg leuk uit, ga je het vaker maken?
 
Ziet er goed uit, leuk idee. Hoelang heb je ze er op gehad ?
 
Ik ga het zeker vaker maken.

De gevulde varkenshaas gaat eerst ongeveer 3 kwartier op de Q bij 200 graden.
Daarna laten afkoelen, anders krijg je het bladerdeeg er niet omheen.
Vervolgens gaat het hele spul nog een half uur tot 3 kwartier op de Q. ook 200 graden.
(ik denk dat dit wel wat hoger mag, ga ik nog uitproberen)
 
Ziet er lekker uit, lijkt een beetje op beef wellington.
Krijg een hongerig gevoel 8)
 
Leuk gerecht!!

Tip: Vouw de punt van de haas naar binnen zodat de haas overal even dik wordt. Zo gaard de haas egaal en krijgt hij overal dezelfde gaarring.
Voor een bros bladerdeeg korst moet je proberen ??n laag deeg over vlees te vouwen. Je kunt de kleine plakken op elkaar leggen en uitrollen tot een groot vel, of koop bladerdeeg dat op een rol zit. (Jumbo) Bestrijk het deeg met ei en bak op 220C 20 tot 25 of tot het mooi bruin en gaar is.

P.S. Dit is geen eigen wijsheid hoor! maar ik heb ooit ongeveer het zelfde klaar gemaakt en het zag er net zo uit. Ben gaan zoeken naar de oorzaak en vond deze oplossing, eureka!
 
Terug
Bovenaan Onderaan