- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's,
Gisteren kregen we bezoek, en dan wordt er van je verwacht dat er iets van de bbq komt.
Nu vind ik dat ook erg leuk om te doen, iets koken voor visite, want het geeft een goed gevoel.
Omdat de chickenwings en moinkballs ondertussen wel bekend zijn was ik op zoek naar wat anders.
Zoekend op dit forum kwam ik dit recept tegen:
Daar gaan we wat mee doen, dacht ik.
Dus wat ingrediënten gehaald om de paprika's te vullen met een mengsel van:
- 2 rauwe eieren
- fijn gesneden bieslook
- fijn gesneden koriander
- enkele fijn gesneden kapjes die uit de paprika's kwamen
- geraspte kaas
- pezo
De paprika's gevuld en na 20-30 minuten was het ei gestold en mocht het eraf.
Heb er nog een klein beetje chilisaus bij geserveerd omdat ik bang was dat het een beetje flauw zou zijn. Dat was ook het geval dus samen met de chilisaus is het een heerlijke combi.
de pic's
de voorbereiding
en hup, indirect op het rooster
kon ik mooi ff een voorraadje bbq saus maken. Zat al enkele weken zonder
losjes gebaseerd op sweet & smokey saus van Noskos
En na 20-30 minuten bier drinken met de visite waren de paprika's klaar
Op het bordje
en na nog wat versnaperingen een lekkere macchiato met een stukkie chocolade. Perfecte afsluiting
De smaak van de paprika's is heerlijk zoet. Dit is echt een blijvertje.
Wel zou ik volgende keer een wat pittigere kaas (oude kaas, geitenkaas, of misschien zelfs boursin of zo) proberen.
Dank voor het kijken
rick
Gisteren kregen we bezoek, en dan wordt er van je verwacht dat er iets van de bbq komt.
Nu vind ik dat ook erg leuk om te doen, iets koken voor visite, want het geeft een goed gevoel.
Omdat de chickenwings en moinkballs ondertussen wel bekend zijn was ik op zoek naar wat anders.
Zoekend op dit forum kwam ik dit recept tegen:
Daar gaan we wat mee doen, dacht ik.
Dus wat ingrediënten gehaald om de paprika's te vullen met een mengsel van:
- 2 rauwe eieren
- fijn gesneden bieslook
- fijn gesneden koriander
- enkele fijn gesneden kapjes die uit de paprika's kwamen
- geraspte kaas
- pezo
De paprika's gevuld en na 20-30 minuten was het ei gestold en mocht het eraf.
Heb er nog een klein beetje chilisaus bij geserveerd omdat ik bang was dat het een beetje flauw zou zijn. Dat was ook het geval dus samen met de chilisaus is het een heerlijke combi.
de pic's
de voorbereiding
en hup, indirect op het rooster
kon ik mooi ff een voorraadje bbq saus maken. Zat al enkele weken zonder

losjes gebaseerd op sweet & smokey saus van Noskos
En na 20-30 minuten bier drinken met de visite waren de paprika's klaar
Op het bordje
en na nog wat versnaperingen een lekkere macchiato met een stukkie chocolade. Perfecte afsluiting
De smaak van de paprika's is heerlijk zoet. Dit is echt een blijvertje.
Wel zou ik volgende keer een wat pittigere kaas (oude kaas, geitenkaas, of misschien zelfs boursin of zo) proberen.
Dank voor het kijken
rick