Gevulde kippenpoot rollade
Dit is een van mijn favoriete kip gerechten van de BBQ
Ik been de kippenpoten uit en vul deze met een farce van kippengehakt en lekkere kruiden.
Deze rollade wikkel ik in bacon en gril het en papillot indirect. Als de kerntemperatuur 80 graden heeft bereikt, haal je de folievan de rollade en je gril ik hem direct boven de kolen voor een mooi bruin korstje. Ik heb een how to reportage gemaakt zodat alle handelingen goed te volgen en na te doen zijn.
We hebben de kip-rollade gegeten met gebakken aardappelen en een frisse mango-komkommer salsa.
De ingredi?nten:
kippenpoten
kippengehakt of in dit geval worstjesvlees
Bacon
Tijm
knoflook
raspt van een citroen
paar blaadjes salie
laurier
rozemarijn
bosui
peterselie
verder nog, aluminiumfolie
Voor de mango-komkommer salsa:
1 Mango
1 komkommer
1 of 2 limoen
1 rode peper
2 bosui
paar takjes citroenmelisse
paar takjes peterselie
peper
zout
olijfolie
Limoen raspen en uitpersen.
Mango, komkommer schillen in gelijk delen snijden, citroenmelisse en peterselie fijn snijden.
Limoen rasp, een scheutje sap, olijfolie erbij en alles door elkaar mengen, peper en zout en eventueel nog was limoensap naar smaak toevoegen...
Bereiding rollade:
Maak eerst de farce door het gehakt uit de worstjes te halen en dit te mengen met de fijn gesneden kruiden, knoflook, bosui en de citroenrasp. Koel weg zetten.
De farce kun je natuurlijk verrijken met alles waarvan je denkt dat het lekker is of goed combineert met kip. Hartig, zoet, pittig, noten, kaas, noem maar op...
Been te kippenpoten uit;
Begin door het gewricht tussen de heup en het dijbeen door te snijden. Pak de heup vast en kantel het naar beneden door deze beweging zie je waar het gewricht scharniert, op dit punt het gewricht door snijden. Snijd de heup met de punt van een scherp mes geheel los is van de poot.
Snijd vervolgens, op ongeveer drie cm vanaf het schenkelgewricht, het schenkelvlees rondom los tot op het bot van de drumstick,. Zo haal je de meeste pezen al weg.
Snijd het schenkelvlees vanaf het dijbeengewricht tot aan het losgesneden schenkelvlees tot op het bot in.
Op het dijbeen zit een vetstreepje volg dit met de punt van je mes en snijd het bot vrij. Nu liggen de botten bloot en kun je ze er netjes langs de botten uit snijden. Nu de gefileerde poot kant snijden, klaar.
Vul de poot met de farce en rol de rollade op.
Leg een vel aluminiumfolie op het aanrecht en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout op.
Leg de bacon strips naadloos op. Leg hier iets van de kant de rollade op en rol de bacon met behulp van de aluminiumfolie om de rollade.
Leg de rollade aan het begin van de folie en wikkel het in als een snoepje.
Grill indirect op 150/180 graden tot een kerntemperatuur van ongeveer 80 graden.
Dan de aluminiumfolie er af halen en direct grillen boven de kooltjes om de rollade van een bruin korstje te voorzien.
P.s. Ik wens mezelf nog een mooi boek over bord opmaak (iemand een idee?) Hier win je geen prijzen mee...en een goede fotocamera.

Dit is een van mijn favoriete kip gerechten van de BBQ
Ik been de kippenpoten uit en vul deze met een farce van kippengehakt en lekkere kruiden.
Deze rollade wikkel ik in bacon en gril het en papillot indirect. Als de kerntemperatuur 80 graden heeft bereikt, haal je de folievan de rollade en je gril ik hem direct boven de kolen voor een mooi bruin korstje. Ik heb een how to reportage gemaakt zodat alle handelingen goed te volgen en na te doen zijn.
We hebben de kip-rollade gegeten met gebakken aardappelen en een frisse mango-komkommer salsa.
De ingredi?nten:

kippenpoten
kippengehakt of in dit geval worstjesvlees
Bacon
Tijm
knoflook
raspt van een citroen
paar blaadjes salie
laurier
rozemarijn
bosui
peterselie
verder nog, aluminiumfolie
Voor de mango-komkommer salsa:
1 Mango
1 komkommer
1 of 2 limoen
1 rode peper
2 bosui
paar takjes citroenmelisse
paar takjes peterselie
peper
zout
olijfolie
Limoen raspen en uitpersen.
Mango, komkommer schillen in gelijk delen snijden, citroenmelisse en peterselie fijn snijden.
Limoen rasp, een scheutje sap, olijfolie erbij en alles door elkaar mengen, peper en zout en eventueel nog was limoensap naar smaak toevoegen...
Bereiding rollade:
Maak eerst de farce door het gehakt uit de worstjes te halen en dit te mengen met de fijn gesneden kruiden, knoflook, bosui en de citroenrasp. Koel weg zetten.
De farce kun je natuurlijk verrijken met alles waarvan je denkt dat het lekker is of goed combineert met kip. Hartig, zoet, pittig, noten, kaas, noem maar op...

Been te kippenpoten uit;
Begin door het gewricht tussen de heup en het dijbeen door te snijden. Pak de heup vast en kantel het naar beneden door deze beweging zie je waar het gewricht scharniert, op dit punt het gewricht door snijden. Snijd de heup met de punt van een scherp mes geheel los is van de poot.

Snijd vervolgens, op ongeveer drie cm vanaf het schenkelgewricht, het schenkelvlees rondom los tot op het bot van de drumstick,. Zo haal je de meeste pezen al weg.
Snijd het schenkelvlees vanaf het dijbeengewricht tot aan het losgesneden schenkelvlees tot op het bot in.
Op het dijbeen zit een vetstreepje volg dit met de punt van je mes en snijd het bot vrij. Nu liggen de botten bloot en kun je ze er netjes langs de botten uit snijden. Nu de gefileerde poot kant snijden, klaar.



Vul de poot met de farce en rol de rollade op.


Leg een vel aluminiumfolie op het aanrecht en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout op.
Leg de bacon strips naadloos op. Leg hier iets van de kant de rollade op en rol de bacon met behulp van de aluminiumfolie om de rollade.
Leg de rollade aan het begin van de folie en wikkel het in als een snoepje.


Grill indirect op 150/180 graden tot een kerntemperatuur van ongeveer 80 graden.
Dan de aluminiumfolie er af halen en direct grillen boven de kooltjes om de rollade van een bruin korstje te voorzien.


P.s. Ik wens mezelf nog een mooi boek over bord opmaak (iemand een idee?) Hier win je geen prijzen mee...en een goede fotocamera.