BasBQ
Beef en Steak

Gevulde kip

 
 
 

Derek

Kooltjesharker
Berichten
129
Eindelijk, een ontbeende gevulde kip  :) Dat heb ik altijd al willen doen, een kip ontbenen en dan vullen. In dit geval heeft mijn vriend de kip gemaakt
IMG_8638.jpg


De kip heb ik indirect op de BBQ gedaan met bier in de bakken onder de kip en de kip heeft ongeveer 2uur op de BBQ gelegen. Met een binnen temp van 85gr heb ik de kip eraf gehaald. De BBQ zelf stond op 180gr.
IMG_8655.jpg
 
ziet er heerlijk uit, had je alle botten eruit gehaald? knap werk
 
alleen in de drum en vleugels zaten nog botjes. Maar dat heb ik niet gedaan hoor, dat heeft mijn vriend gedaan, maar wil het zeker wel gaan leren :)
 
Wat is het voordeel dat de botjes eruit zijn, om beter te vullen ?
 
Mooi werk, jammer dat je geen foto er van hebt gemaakt na het aansnijden, is altijd een mooi gezicht bij zo'n ontbeende kip.
 
Ziet er erg lekker uit, wat heb je trouwens als vulling gebruikt?

Volgende keer ook een filmpje maken van het ontbenen? 8)
 
Nosmo, er zat een vulling van gekruid kipgehakt met pruimen en abrikozen. Maar het word geen film hoor, daar hebben wij geen materialen voor, plus de kennis omdat weer op de site te krijgen..... phfff moet er niet aan denken man, het zweet breekt mij bij de gedachten al uit  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan