- Berichten
- 524

Ik ben in Frankrijk bij zo'n traiteur wel eens dit stuk kip tegengekomen en vroeg me toen al af hoe ze dat zo uitbeende. Tot ik het volgende filmpje tegen kwam.
http://youtu.be/iYXkcMl_dMc
Ik ben gelijk maar aan de slag gegaan en ben naar de poelier gereden voor twee mooie dames.

De dames uitgebeend zoals in het filmpje.

Gevuld met een farce van half om half gehakt, op smaak gebracht met de zelfde kruiden/rub als waar de kip zelf mee gekruid is.

De kip gevuld, de pootjes bij elkaar gebonden en wat folie om de pootjes tegen verbranden. omdat ik bang was dat de farce er misschien wat uit zou lopen heb ik er ook een stukjes folie onder gelegd.

Indirect gegrild tot een kern temp. van 78 graden, dit duurde ongeveer 50 min.

En nog een dwarsdoorsnede

De groente heb ik van tevoren gegrild en weer laten afkoelen. Ik heb hier helaas geen foto's van.
Bedankt voor het kijken!
P.S. is er toevallig iemand die weet of er ook een nederlandse of franse naam is voor dit stuk kip?