BasBQ
Beef en Steak

Gevlinderde kip

 
 

Don

Sprokkelaar
Berichten
30
Eergisteren het idee voor gevlinderde kip te maken. En gister morge wou ik hem toch pekelen dus de kip maar in de pekel gezet. Vandaag uit de pekel droog maken en 2 uren drogen in de koelkast. Kruiden er op en bbq aan maken. Met 150 grade plate setter er in en rookhout er op en uurtje op de bbq op 180 graden 10 min rusten.
56886D29-C406-46DF-98EE-6B798120D988.jpeg
91A33802-C553-4F42-B0E5-3E00F46DFEDD.jpeg
86255251-7445-4E47-9EF7-51CA49B7750D.jpeg


En nu even rusten en zo meteen proeven.
Dankje voor de hulp hier op forum šŸ˜€
 
Ziet er goed uit!

Wat voor kruiden heb je gebruikt? Nog iets meer in de pekel gedaan?
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
Ziet er goed uit!

Wat voor kruiden heb je gebruikt? Nog iets meer in de pekel gedaan?
Kosmos honey chipotle killer bee gebruikt als kruiden.
Brine heb ik van all brine no1. Deze is nu bijna op en dan maak ik zelf.
 
Quattro stagioni van road killed chicken. Maar ik zie er maar 3. Heb je toevallig nog een foto van de chicky on the Q?
Verder ligt de chick er mooi gegaard en rustig bij.
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
Mooi. Kwartet compleet.
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
dat ziet er heerlijk uit. dit ga ik ook eens doen zo'n gevlinderde kip. Je hebt hem zo te zien nog even direct afgegrild boven de kolen?
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
Terug
Bovenaan Onderaan