- Berichten
- 50
Als trotse eigenaar van mijn Grill Guru L heb ik veel geoefend om verschillende soorten gerechten te maken. Spelen met de temperatuur, rooster wat hoger/lager, indirect/direct noem maar op.
Nu 2 maanden verder was het tijd om een Low & Slow te proberen en waar kun je het makkelijkste mee beginnen, een getrokken varken .
Het recept gevolgd van "NOSKOS Wedstrijd Pulled Pork", bedankt voor het delen.
Afgelopen week vlees besteld via BASBQ bij BBQuality.
2,5 kilo Procureur Heyde Hoeve.
Zaterdag avond begonnen met het injecteren en het rubben van de pork.
Vervolgens ingewikkeld in verhoudfolie en een nachtje in de koelkast.
Zondag ochtend om 06:30 de wekker gezet om te zorgen dat de pork om 07:00 op de Q kan.
Daar gaan we
Tussendoor wat meten en na 5 uur tijd voor de glaze, de pork ruikt al goed.
2 uur verder .... Nu is het tijd om de pork in te pakken.
Na het inpakken is het wachten tot de pork zacht is, met je thermopen prik je in de pork om te voelen of er nog weerstand is, wanneer dit niet het geval is, mag die van de Q af. Rond de 94 graden kan je gaan prikken en voelen.
Als er geen weerstand meer is, mag de pork eraf en laat je de pork 10 minuten uitdampen.
Na het uitdampen vouw de je pork weer in een nieuw stuk alufolie en laat je de pork 1 uur rusten.
Hierna komt de cream de la cream en ga je de varken uit elkaar trekken .
Daar was niet veel voor nodig, de pork was heel zacht en viel zowat al uit elkaar.
Het eindresultaat:
Een lekkere pulled pork op een wrap met colesla, augurk en bbq saus.
Nu 2 maanden verder was het tijd om een Low & Slow te proberen en waar kun je het makkelijkste mee beginnen, een getrokken varken .
Het recept gevolgd van "NOSKOS Wedstrijd Pulled Pork", bedankt voor het delen.
Afgelopen week vlees besteld via BASBQ bij BBQuality.
2,5 kilo Procureur Heyde Hoeve.
Zaterdag avond begonnen met het injecteren en het rubben van de pork.
Vervolgens ingewikkeld in verhoudfolie en een nachtje in de koelkast.
Zondag ochtend om 06:30 de wekker gezet om te zorgen dat de pork om 07:00 op de Q kan.
Daar gaan we
Tussendoor wat meten en na 5 uur tijd voor de glaze, de pork ruikt al goed.
2 uur verder .... Nu is het tijd om de pork in te pakken.
Na het inpakken is het wachten tot de pork zacht is, met je thermopen prik je in de pork om te voelen of er nog weerstand is, wanneer dit niet het geval is, mag die van de Q af. Rond de 94 graden kan je gaan prikken en voelen.
Als er geen weerstand meer is, mag de pork eraf en laat je de pork 10 minuten uitdampen.
Na het uitdampen vouw de je pork weer in een nieuw stuk alufolie en laat je de pork 1 uur rusten.
Hierna komt de cream de la cream en ga je de varken uit elkaar trekken .
Daar was niet veel voor nodig, de pork was heel zacht en viel zowat al uit elkaar.
Het eindresultaat:
Een lekkere pulled pork op een wrap met colesla, augurk en bbq saus.