- Berichten
- 3.379
Ge?nspireerd geraakt (via Kobold) door een mooi recept van Adam Perry Lang voor een PP, had ik besloten, dat dit mijn volgende PP zou worden.
En bij deze ben ik gisteravond reeds aan de slag gegaan met de voorbereidingen, en vanmorgen om iets voor 8 uur zijn mijn 2 PP op de bbq gegaan.
Ik heb helaas maar 1 food sensor, en ga er dan stilletjes maar van uit dat de andere PP in de buurt blijft wat kerntemp betreft. (ja ja, ik weet het geen garanties)
De PP zijn beide 2,3 Kg.
Het recept is een heel verhaal, en is te vinden op de site van Oprah (ja wie had dat gedacht, ik iig niet)
http://www.oprah.com/food/Get-a-Book-Whole-Pork-Shoulder
Ik zit inmiddels op de 71 ?C, en heb zojuist de PP's ingepakt (dus ik moet nog wel ff)
Hier komen iig de eerste plaatjes.
PP ge?njecteerd met het abrikozen nectar mengsel
Vanaf de 54 ?C gaan we om het uur de PP insmeren met een abrikozen spray, tot de 71 ?C is bereikt, daarna ga ik ze inpakken .
Zojuist ingepakt, en nu door naar de 89 ?C (volgens recept).
En de 89 ?C aangetikt, dus er afgehaald, zijn wel een beetje bleekscheten, maar dat mag de pret niet drukken denk ik
Opnieuw ingepakt in alufolie, en een handdoek, voor een uurtje..........en dan gaan ze de Q weer op voor een half uurtje om wat aan te sterken (de arme donders
)
En dan insmeren met het bbq sausje, met abrikozen jam er in, voor de laatste 20 min, alvorens te gaan pullen.
En ingesmeerd met de glac(z)e.
(Bijna klaar.
Wordt weer vervolgd.....
En bij deze ben ik gisteravond reeds aan de slag gegaan met de voorbereidingen, en vanmorgen om iets voor 8 uur zijn mijn 2 PP op de bbq gegaan.
Ik heb helaas maar 1 food sensor, en ga er dan stilletjes maar van uit dat de andere PP in de buurt blijft wat kerntemp betreft. (ja ja, ik weet het geen garanties)
De PP zijn beide 2,3 Kg.
Het recept is een heel verhaal, en is te vinden op de site van Oprah (ja wie had dat gedacht, ik iig niet)
http://www.oprah.com/food/Get-a-Book-Whole-Pork-Shoulder
Ik zit inmiddels op de 71 ?C, en heb zojuist de PP's ingepakt (dus ik moet nog wel ff)
Hier komen iig de eerste plaatjes.

PP ge?njecteerd met het abrikozen nectar mengsel



Vanaf de 54 ?C gaan we om het uur de PP insmeren met een abrikozen spray, tot de 71 ?C is bereikt, daarna ga ik ze inpakken .

Zojuist ingepakt, en nu door naar de 89 ?C (volgens recept).

En de 89 ?C aangetikt, dus er afgehaald, zijn wel een beetje bleekscheten, maar dat mag de pret niet drukken denk ik


Opnieuw ingepakt in alufolie, en een handdoek, voor een uurtje..........en dan gaan ze de Q weer op voor een half uurtje om wat aan te sterken (de arme donders

En dan insmeren met het bbq sausje, met abrikozen jam er in, voor de laatste 20 min, alvorens te gaan pullen.

En ingesmeerd met de glac(z)e.

(Bijna klaar.
Wordt weer vervolgd.....