- Berichten
- 7.148
Bladerend door "Planet BBQ" kwam ik het recept voor gestoomde vis tegen.
Gezien er kabeljauw op het menu stond, dit recept enigszins aangepast:
Kabeljauw filet in moten gesneden
1 wortel in dunne reepjes gesneden
1 kleine ui in dunne ringen
1 courgette in dunne plakken
Handje sperziebonen in stukjes van 5 cm
Boter
1/2 groente bouillon blokje
Peper
Zout
Pikante kruidenmix naar keuze, ik heb de ragin' cajun rub van Steven Raichlen gebruikt.
Neem een stuk alu-folie en vouw dit dubbel met de glimmende kant naar buiten.
Leg hier 2 dunne plakjes boter op. Kruid de vis met pezo aan beide zijden.
Leg de filet op de boter en bestrooi de bovenkant met de rub.
Verdeel de groenten over de vis en leg er weer 2 plakjes boter op.
Verkruimel tot slot het bouillonblokje over de groenten en vouw de pakketjes dicht.
Ik had de sluiting aan de bovenkant zitten, maar beter is om deze aan de zijkant te hebben.
De pakketjes moeten namelijk gedraaid worden op het rooster, en nu liep bij 1 de vloeistof eruit...
Grill de pakketjes boven de kolen, of zoals bij mij boven de gasvlam, 7 minuten met de vis naar beneden.
Draai dan de pakjes om en grill nog eens 7 minuten, tot de vis gaar is.
Even laten rusten en de pakjes aan tafel voorzichtig (stoom!) openen.
Resultaat: heerlijk zachte vis en groenten!