BasBQ
Beef en Steak

Gestoofde varkenskoontjes uit de DO

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242
2A074498-5475-45F7-8F24-A8E5CE62712B.jpeg


Nu het buiten weer (wat) kouder wordt, kan de DO uit de kast!
Er lagen nog varkenskoontjes in de vriezer, hierbij een receptje gezocht en gevonden:

500 gr varkenskoontjes
1 el esdoorn siroop
1 tl mosterd
2 tl azijn
1 flesje donker bier (ik heb Leffe bruin gebruikt)
1 el roomboter
1 el (arachide)olie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 grote ui, fijngesneden
3 tomaten, fijngesneden
6 takjes tijm
eventueel wat bloem of zetmeel om de saus te binden, kan ook met oud brood.

Ik heb ook nog een fijngesneden pepertje toegevoegd, voor wat extra pit

Meng siroop, mosterd, azijn en 2 el bier tot een marinade. Bestrooi het vlees royaal met versgemalen zout en peper en leg het in een kom.
Masseer de marinade goed door en in de wangetjes. Dek de kom af met plastic folie en laat het vlees minimaal 3 uur (maar liever langer) marineren in de koelkast.
Neem het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast.

lKRedoh.jpg


DyaB5EX.jpg


GqZV5gw.jpg


Verhit de boter en de olie in de DO. Schroei het vlees rondom dicht tot het goudbruin wordt. Voeg de knoflook, ui en tomaat toe en bak 3-4 minuten mee.

fsZtNVj.jpg


Voeg de rest van het bier en de tijm toe.

nDEmoAP.jpg


Doe het deksel op de DO (ik heb de rand volgelegd met briketten) en laat het vlees lekker sudderen tot het uit elkaar valt.
Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en vul eventueel aan met kokend water.

Na ruim 2 uur stoven het vlees eruit gehaald en de saus gebonden met wat aardappelzetmeel, daarna het vlees er weer in:

Ub1EN2L.jpg


Lekker met gekookte aardappelen!

3WMAQTy.jpg



Recept gevonden op http://keukengeheim.net/2013/11/13/recept-varkenswangetjes-bier-keukengeheim-kerst/, aangepast voor Dutch Oven
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ziet er heerlijk uit,... hier binnenkort ook de DO maar eens opstarten. :)

Bedankt voor het delen!!
 
dat is een heerlijk stoofpotje
 
Ziet er prima uit kerel! En er zit ook nog bier in. Top!
 
mooi  resultaat ,en zal zeker naar meer gesmaakt hebben.

biedewee t kan ook in een gewone pan of ovenschaal.
althans in mn rookoven is de temperatuur van de net niet pruttel bijna constant op 95 graden te houden
 
Lekker stoof!
 
Zal lekker geroken hebben bij jou Ceriel.
Vind jou houder voor je tablet ook leuk. Soort van "oud ontmoet nieuw".
 
Dank  je Ceriel. Morgen mijn varkenskoontjes bereiden. Ziet er heerlijk uit.
 
Heee dat is een leuk recept , ik heb (nog) geen DO maar ik ga het recept maar eens uitproberen in de Crockpot (slowcooker)
 
Terug
Bovenaan Onderaan