- Berichten
- 5.023
Vrijdag weer eens een zeebaars gerookt.
De vis lekker gevuld met een paar plakjes ontbijtspek, limoenschijfjes, knoflook, peterselie en basilicum en een rub van tuinkruiden, peper en zeezout.
Visje dicht gebonden en laten rusten.
De sneetjes in het velletje heb ik een uur voor het roken aangebracht. Wil niet teveel sappen verliezen. De sneedjes gevuld met een rubje van zeezout, peper en tuinkruiden.
De pijlinkvisjes schoon gemaakt en een badje gegeven van olijfolie, limoen, knoflook en italiaanse kruiden.
En natuurlijk begint het weer te regenen......

Twee Q's klaar gemaakt. 1 voor te roken en 1 voor de hot bereiding
De zeebaars op een dome temperatuur van 140C gedurende 30 min gerookt met in water gelegde appelhout chips.
Kerntemperatuur is dan 56 C.
Ondertussen de pijlinkvisjes gebakken in een hete skillet en opgediend.
Daarbij nog wat stukjes stokbrood met kruidenolie
Tijdens het roken de asperge alvast gegrild. De zeebaars stijgt niet meer in temp. Een beetje huiverig omtrent de gaarheid. Het roken heeft een
mooie gouden kleur aan de vis gegeven.
Daarom deze voor een beetje extra temperatuur en krokant velletje 4 minuten op de hete Q gelegd.
Shit en toen was het rennen om eea niet te gaar te laten worden. Eindtemperatuur van de vis 60 C.
Volgende keer alleen roken. Vis was vermoedelijk al voldoende gaar.
Zeebaars op tafel met een flesje wijn....
. En ondertussen is buiten Pluvius weer bezig. Mazzeltje.
Wat een geweldige smaak is dit toch. Likkebaardend lekker. Helaas is de vis sneller op dan klaar gemaakt.

Bedankt voor het lezen.
De vis lekker gevuld met een paar plakjes ontbijtspek, limoenschijfjes, knoflook, peterselie en basilicum en een rub van tuinkruiden, peper en zeezout.
Visje dicht gebonden en laten rusten.
De sneetjes in het velletje heb ik een uur voor het roken aangebracht. Wil niet teveel sappen verliezen. De sneedjes gevuld met een rubje van zeezout, peper en tuinkruiden.
De pijlinkvisjes schoon gemaakt en een badje gegeven van olijfolie, limoen, knoflook en italiaanse kruiden.
En natuurlijk begint het weer te regenen......


Twee Q's klaar gemaakt. 1 voor te roken en 1 voor de hot bereiding
De zeebaars op een dome temperatuur van 140C gedurende 30 min gerookt met in water gelegde appelhout chips.
Kerntemperatuur is dan 56 C.
Ondertussen de pijlinkvisjes gebakken in een hete skillet en opgediend.
Daarbij nog wat stukjes stokbrood met kruidenolie
Tijdens het roken de asperge alvast gegrild. De zeebaars stijgt niet meer in temp. Een beetje huiverig omtrent de gaarheid. Het roken heeft een
mooie gouden kleur aan de vis gegeven.
Daarom deze voor een beetje extra temperatuur en krokant velletje 4 minuten op de hete Q gelegd.
Shit en toen was het rennen om eea niet te gaar te laten worden. Eindtemperatuur van de vis 60 C.
Volgende keer alleen roken. Vis was vermoedelijk al voldoende gaar.
Zeebaars op tafel met een flesje wijn....

Wat een geweldige smaak is dit toch. Likkebaardend lekker. Helaas is de vis sneller op dan klaar gemaakt.


Bedankt voor het lezen.